Regula celor patru cadouri

În unii ani, copiii tăi vor totul de Crăciun. În alți ani, par să nu-și dorească absolut nimic. Ambele sunt situații greu de gestionat. De fiecare Crăciun, copiii primesc un munte dezorganizat de cadouri de la noi, părinţii, și de la familia extinsă. Toate acestea au ca rezultat copii copleșiți, părinți frustrați, mizerie, risipă și o datorie uriașă pe cardul de credit.

Soluția celor patru cadouri

Limitați numărul de cadouri la patru, fiecare dintre acestea îndeplinind un anumit scop:
1. Ceva ce vor
2. Ceva de care au nevoie
3. Ceva de purtat
4. Ceva de citit

Vrea: Acesta este un „cadou mare” – lucrul pe care copilul tău și-l dorește cu adevărat.

Are nevoie: Acest cadou ne permite să le oferim copiilor noștri ceva de care au nevoie, care ar putea avea legătură cu educaţia sau cu noua etapă a vieții lor (începerea școlii, de exemplu), fără a fi neașteptat sau o mare problemă. De exemplu, o cutie pentru prânz nouă, ochelari de soare sau ceva pentru camera lor.

De purtat: Aici putem ține cont de stilul unic al fiecărui copil și de orice probleme senzoriale. Ar putea fi nevoie de puțin mai mult efort pentru a găsi o îmbrăcăminte moale și de calitate pentru copii în zilele noastre, dar merită! Și dacă îți faci timp să alegi ceva care este unic pentru ei (nu la fel cum are toată lumea), sunt şanse mari să îl poarte mult timp.

De citit: Acest cadou ne oferă șansa de a alege titluri și cărți care vorbesc despre interesele și nivelul lor de lectură. Putem gândi în afara cutiei, fără să ne limităm la materiale de lectură tradiționale. Sau literatură clasică, ceva inspirațional, o carte de bucate sau ceva cu adevărat distractiv?

Beneficiile regulii celor patru cadouri

Regula celor patru cadouri înseamnă mai puțin haos, așteptări mai clare și mai puțină dezamăgire pentru înteaga familie. Și chiar și cu mai puține cadouri, copiii vor fi mai fericiți, deoarece nu sunt suprastimulați cu prea multe jucării – se pot concentra, se pot implica, învăța și se pot bucura cu adevărat.

Regula celor patru cadouri permite, de asemenea, părinţilor să predea recunoștința. Să îi înveţe pe copii să fie recunoscători pentru puținele cadouri pe care le primesc, mai degrabă decât să se aștepte mereu la mai mult – și acest lucru, sperăm, îi va face ființe umane mai bune.

Regula celor 5 cadouri

În Regula celor 5 cadouri, primele patru cadouri sunt aceleași – ceva ce își doresc, ceva de care au nevoie, ceva de purtat și ceva de citit.
Dar al 5-lea? Al 5-lea este adevăratul câștigător. Este ceva de care au nevoie sau doresc, dar nu știu cu adevărat. Este acel cadou X-Factor care îi uluieşte – care îi surprinde în întregime și umple un gol atât de perfect, încât îți dau lacrimi de bucurie.

Acesta este cadoul care ne oferă șansa de a ne asculta cu adevărat copiii, de a-i urmări și de a le înțelege pasiunile. În loc să cumpărăm jucăria la modă a sezonului, încercăm să aflăm ce îi face cu adevărat fericiți. Le oferim ceva de care se vor bucura și vor folosi cu adevărat.

În final, nu uitaţi că, de  multe ori, o experienţă face mult mai mult decât un obiect. Aşadar, intraţi pe www.cadouriperfecte.ro şi alegeţi cadouri experienţe ori de câte ori aveţi ocazia, pentru a oferi mai mult decât un simplu cadou: veţi oferi emoţie, distracţie, adrenalină şi amintiri pentru toată viaţa.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.