Mașină nouă sau second-hand? Ce este mai potrivit pentru 2023-2024?

Atunci când te gândești să îți achiziționezi o mașină, prima întrebare va fi întotdeauna: „nouă sau la mâna a doua?”. Adevărul este că fiecare dintre aceste variante prezintă plusuri și minusuri, iar pentru a o alege pe cea potrivită, trebuie cunoști mai multe detalii!

Mașină nouă VS mașină second-hand

Alegerea între o mașină nouă și una la mâna a doua este o decizie importantă pentru mulți oameni. În 2023, într-o piață auto în continuă evoluție, este crucial să analizezi cu atenție opțiunile disponibile.

Unul dintre principalele argumente pentru achiziționarea unei mașini noi este fiabilitatea. Aceste autoturisme au o probabilitate mică de a dezvolta probleme tehnice semnificative în primii ani de utilizare. Acest lucru înseamnă mai puține bătăi de cap și mai puține costuri de reparații pentru proprietar. În plus, mașinile noi oferă acces la tehnologie de ultimă generație, cum ar fi sistemele de asistență pentru șofer, economisirea combustibilului și confort sporit.

De asemenea, garanția este un alt avantaj major al mașinilor noi. Majoritatea producătorilor oferă garanții extinse, ceea ce reduce costurile de reparații în primii ani. În plus, eficiența energetică a mașinilor noi contribuie și la reducerea emisiilor de carbon.

Pe de altă parte, mașinile noi au dezavantaje importante, precum costul inițial ridicat și deprecierea rapidă a valorii. Acest lucru înseamnă că după cumpărare, valoarea mașinii scade semnificativ, ceea ce poate afecta resursele financiare ale proprietarului. De asemenea, asigurarea și taxele pentru mașinile noi pot fi mai mari.

În ceea ce privește achiziționarea unei mașini la mâna a doua, acest lucru poate părea o alegere mai economică. Prețul mic al acestor vehicule le face accesibile pentru un număr mare de consumatori. De asemenea, deprecierea lor este mai lentă decât în cazul mașinilor noi, ceea ce înseamnă că pierderea de valoare este mai graduală.

Cu toate acestea, mașinile la mâna a doua prezintă riscul unor probleme tehnice și pot avea tehnologie mai veche încorporată, lipsind caracteristicile de ultimă generație. În plus, costurile de întreținere pot fi mai mari pe termen lung din cauza necesității de a face reparații mai frecvente sau de a înlocui componentele vechi.

Indiferent de alegerea ta, este important să ai în vedere că orice mașină trebuie asigurată. Este extrem de important, mai ales pentru că este vorba de o achiziție, să te asiguri că autoturismul rămâne acoperit în caz de orice incident. Pentru acest lucru poți apela la un CASCO auto de pe asirom.ro, pentru un plus de siguranță în fiecare zi. Acest tip de asigurare oferă o protecție extinsă și acoperă daunele aduse mașinii, indiferent de cine este vinovat în caz de accident sau alte tipuri de daune.

Așadar, tu ce mașină vei achiziționa? Ia în considerare informațiile de mai sus și alege opțiunea potrivită nevoilor și dorințelor tale. 

 

Sursă foto: Freepik.com

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.