Hammam: 5 motive pentru care să îl încerci

Intră în baia orientală și bucură-te de un ritual străvechi de curățare, provenit din inima Asiei Centrale. Cu sute de ani în urmă, oamenii știau exact ce este plăcerea din hammam. Și poți experimenta și tu acest sentiment, la un hammam București. Un ritual la spa saune este o combinație de exfoliere și masaj cu produse naturale. Lasă-te surprins, îngrijit și răsfățat în centrul spa Orhideea Spa. 

Experimentează fiecare pas al ritualului autentic asiatic. Stai întins, relaxează-te și transpiră în căldura confortabilă, și apoi așteaptă să vezi ce va urma. Hammamul, celebra baie de aburi orientală, este în plină expansiune în București. Multe hoteluri de pe Riviera Turcă și Marea Egee au propria lor zonă tradițională de scăldat, iar în orașe cele mai bune hammamuri sunt aproape un cult. 

Între timp, corpul și mintea se relaxează datorită căldurii și umidității ridicate, apoi începe ritualul de curățare. Profesionistul maseur începe să frece pielea cu o mănușă grosieră. Această formă de peeling uneori destul de palpabilă, stimulează metabolismul și curăță pielea. 

Acum vine partea principală: întregul corp este învelit în spumă parfumată de săpun. Munți de spumă pe picioare, stomac, față, păr, masaj, frământare, tragere și întindere. 

Mușchii de care ai uitat complet, prind viață și chiar încep să te doară. Urmează dușuri cu apă călduță, câteva mișcări de masaj finale, apoi un ceai te așteaptă deja. Relaxarea într-o atmosferă confortabilă este la ordinea zilei.

5 motive pentru a merge la Hammam

Iată doar 5 motive pentru a merge la hammam București:

 • Primul motiv pentru a merge la hamam este peelingul

Niciun duș nu va curăța pielea ca aburul și căldura. 15 minute într-o cameră cu 100% umiditate și o temperatură de 45 grade C și pielea ta este gata pentru peeling cu kese. Kese este un fel de mănușă cu care sunt eliminate toate impuritățile care s-au acumulat pe suprafața corpului în mediul metropolei.

 • Al doilea motiv este estetic

Fiecare hammam este o operă de artă. Dacă ai noroc și ai intrat într-un hammam potrivit, atunci te vei găsi într-un mic palat turcesc din marmură și gresie orientală. Există puțin abur într-un hammam adevărat și te poți relaxa pe piatra naturală.

Descoperă Relaxarea Supremă în Hammam – Tratamente Excepționale

 • Al treilea motiv este sănătatea și starea de bine

S-a dovedit că încărcăturile regulate și moderate de căldură, reînnoiesc organismul și pun în funcțiune sistemul imunitar. O creștere pe termen scurt a temperaturii la 40 de grade imită starea bolii, iar sistemul imunitar începe să-și îndeplinească sarcinile directe. Antrenamentul constant programează organismul să reacționeze rapid în cazul unui pericol real.

 • Al patrulea motiv este cosmetic

Hammamul este locul perfect pentru măști și împachetări corporale. Mierea, cafeaua, făina de orez, algele, sarea și alte produse ecologice excelente pot fi folosite într-o baie turcească. Ușor de aplicat, ușor de clătit, efect maxim la temperaturi ridicate.

 • Al cincilea motiv este psihologic

Mergând la hammam cu prietenii, te încarci de emoții pozitive, comunici, bei ceai de plante. Hammamul este un loc în care nu există ținute scumpe, cămăși călcate, machiaj, styling complex. Doar plăcerea căldurii, aburului și companiei bune.

Alte motive pentru a merge la Hammam

Cu toate acestea, ele nu sunt doar singurele caracteristici care fac un hamam nemuritor sau indispensabil, ci și utilizările tradiționale și moderne joacă un rol semnificativ. Din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre, oamenii au folosit hammamul pentru a se spăla, pentru a avea grijă de ei înșiși fizic și psihic, pentru a se menține în formă și frumoși, pentru a vindeca unele boli și pentru a preveni unele boli și pentru a se bucura de confortul vieții. 

Pe lângă curățare și transpirație, se fac multe în hammam pentru îngrijirea frumuseții: bărbații folosesc atmosfera relaxată pentru a se bărbieri, femeile își epilează întregul corp (înlăturarea părului la axilă și a părului pubian sunt obligatorii în Islam) sau își vopsesc părul; peeling pe tot corpul cu ajutorul „Kese”, adică frecare cu așa-numitul kese, o mănușă aspră fără degete din mătase sălbatică sau păr de capră, îndepărtând straturile superioare ale pielii moarte; masaj cu spumă pe tot corpul cu spumă aromatică, precum și masaj cu ulei de plante. 

Bineînțeles că există și băi cu lut, mușchi, miere și nămol. Pe scurt, un hammam este considerat un centru de sănătate, vindecare, frumusețe, social și cultural.

Căldura a fost folosită mult timp ca metodă terapeutică în multe culturi. Toate funcțiile corpului depind de reacții chimice și sunt direct afectate de căldură. Această stare apare, datorită efectului asupra țesuturilor și sănătății, care revine rapid la normal după administrarea lichidelor. 

Căldura a fost folosită mult timp ca metodă terapeutică în multe culturi. Hammamul turcesc din aceste spa saune este cunoscut pentru că are următoarele efecte medicinale:

 • Vindecarea răcelilor și astmului căilor respiratorii.
 • Întârzie îmbătrânirea pielii și oferă o strălucire proaspătă și sănătoasă.
 • Aburul este foarte eficient la îndepărtarea substanțelor toxicologice produse în timpul transpiraţiei de pe suprafața pielii.
 • Aburul îmbunătățește fluxul vascular de sânge și crește livrarea de oxigen către celule.
 • Băile de aburi sunt foarte eficiente în eliminarea depunerilor de grăsime și a depunerilor toxicologice din organism.
 • Crește circulația sângelui și stimulează fluxul de sânge către piele.
 • Crește activitatea metabolică.
 • Menține pielea tânără și proaspătă.
 • Elimină tensiunea musculară și durerile musculare, precum și mobilitatea redusă la nivelul articulațiilor.
 • Susține sistemul imunitar.
 • Accelerează purificarea sistemului limfatic.
 • Ameliorează stresul și creează relaxare și odihnă completă.
 • Deschide blocajele cauzate de răceli, astm și alergii.

Hammamul a fost acceptat chiar și ca metodă terapeutică împotriva cancerului și a bolilor inflamatorii.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.