Fertilizarea in vitro – o solutie pentru cresterea natalitatii

In Romania, medicii ginecologi constata anual ca din ce in ce mai multe femei nu se pot bucura de aducerea pe lume a unui copil. Majoritatea femeilor viseaza, cu siguranta, la posibilitatea de a deveni mame. Cu toate acestea, diverse probleme de sanatate pot duce la impiedicarea acestui proces si, implicit, a dorintei de a avea un copil.

Infertilitatea a devenit in ultimii ani o problema din ce in ce mai intalnita, si pare sa castige tot mai mult teren in intreaga lume. Chiar si in Romania, programarile la medicul ginecolog si diagnosticul de infertilitate sunt la ordinea zilei. Nici barbatii nu sunt scutiti de aceasta problema, cazurile de infertilitate crescand si in ceea ce priveste persoanele de sex masculin. Pentru multe cupluri, conceperea unui copil care sa le umple vietile de fericire pare sa fie o misiune imposibila.

Fertilizarea in vitro – solutia secolului

Probabil ca ai auzit deja vorbindu-se destul de des despre varianta unei fertilizari in vitro. Ei bine, ce reprezinta ea, mai exact? O fertilizare in vitro este o procedura  medicala, efectuata strict de specialistii in domeniul reproducerii umane asistate, care presupune mai multi pasi de tratament si consultatii pentru a putea duce la bun sfarsit intregul proces.

Dupa primirea diagnosticului de infertilitate, la cererea clientei, se incepe procedura. In prima faza, pacienta va primi un tratament injectabil pentru stimularea ovariana. Acest tratament este efectuat la domiciliu si se recomanda administrarea lui intr-un interval cuprins intre 8 si 10 zile. Injectiile sunt facute in burta, doza necesara fiind stabilita de medicul specialist. Al doilea pas este recoltarea ovocitelor, procedura fiind efectuata in 10-15 minute, sub anestezie generala.

Ulterior, tuburile ce contin ovocitele recoltate vor fi predate specialistului embriolog, care se va ocupa in continuare de fertilizarea acestora. Finalul procedurii consta in inserarea cateterului cu embrion prin col, urmand sa ajunga in uter. Pacienta va afla daca fertilizarea in vitro a fost un succes dupa aproximativ 10 zile, ca urmare a unor teste de sange efectuate la clinica.

In cazul in care te afli intr-o situatie de acest fel si iti doresti sa apelezi la tehnica fertilizarii in vitro, trebuie sa stii de la inceput ca rata de succes nu este una de 100%. In general, procedura reprezinta un real succes in 45-50% din cazuri. Daca la mijloc sunt mai multe probleme de sanatate sau este vorba despre un cuplu mai inaintat in varsta, rata scade cu cateva procente, ajungand la 25-30%.

Cu toate acestea, sa devii parinte reprezinta una dintre cele mai mari realizari ale vietii si oricine isi doreste merita sa cunoasca aceasta bucurie. Daca te confrunti cu infertilitatea la randul tau si te-ai saturat de tratamente ineficiente, apeleaza cu incredere la procedura fertilizarii in vitro. Programeaza-te chiar acum la o consultatie si afla care este cea mai buna varianta pentru tine, pentru a putea incepe cat mai curand procedura.

Nu rata sansa de a-ti indeplini un vis si nu mai amana marele moment. Dorinta ta de a deveni parinte conteaza, asa ca nu te opri din a o indeplini.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.