Descoperă aici 3 lucruri importante pe care le poți face din când în când pentru tenul tău!

Un ten sănătos și strălucitor este lucrul la care toți oamenii aspiră, însă, din diferite motive, precum practici greșite, neglijența sau, pur și simplu, genetica, mulți dintre aceștia nu reușesc să-l și obțină. Îngrijirea regulată a pielii este esențială pentru menținerea aspectului sănătos și pentru prevenirea apariției problemelor precum acnee, riduri sau pete, iar pe lângă rutina zilnică de îngrijire a tenului, există și câteva lucruri importante pe care le poți face din când în când pentru a-ți revigora și răsfăța pielea, iar mai jos vei putea afla despre ce e vorba!

Iată câteva practici benefice pentru sănătatea și aspectul tenului tău

  1.     Exfolierea

Exfolierea regulată a pielii este o etapă importantă pentru îndepărtarea celulelor moarte și stimularea regenerării celulare. Pentru asta, poți opta fie pentru exfolierea chimică, folosind produse care conțin acid salicilic sau enzime naturale, fie pentru exfolierea mecanică, utilizând produse cu particule fine, cum ar fi zahărul sau sarea. Acest proces ajută la curățarea porilor, la îmbunătățirea texturii pielii și la facilitarea absorbției ulterioare a produselor de îngrijire, așadar, din când în când, trebuie să recurgi la el, pentru rezultate garantate, pe termen lung.

  1.     Măștile de față

De asemenea, ține cont de faptul că aplicarea unei măști de față din când în când poate fi o experiență relaxantă și revitalizantă pentru tenul tău. Vestea bună este că există o gamă largă de măști disponibile pe piață, de la cele pe bază de argilă, care absorb excesul de sebum și purifică pielea, până la cele hidratante sau anti-îmbătrânire, care hrănesc și tonifică tenul. Alege o mască potrivită nevoilor tale și bucură-te de o pauză de răsfăț și îngrijire, chiar din intimitatea propriei locuințe, fără să mai bați drumul până la saloane sau să cheltuiești sume exorbitante de bani. Spre exemplu, dacă arunci o privire pe pagina celor de la 24beauty.ro, vei descoperi RNW plasturi pentru puncte negre, care te vor ajuta să ai pielea fină și curată!

  1.     Tratamentele de spa

Nu în ultimul rând, dacă îți dorești o experiență de îngrijire completă și relaxantă pentru tenul tău, poți opta, bineînțeles, și pentru un tratament de spa profesional la o anumită perioadă de timp. Fiind concepute pentru a oferi o îngrijire atentă și personalizată pielii tale, de la tratamentele de curățare profundă și hidratare, până la terapii cu laser sau dermabraziune, există numeroase variante din care poți alege, dar nu uita că înainte de toate este nevoie să iei legătura cu un specialist, care te poate ajuta să identifici tratamentul potrivit conform tipului tău de ten.

Este important să reții că aceste activități suplimentare de îngrijire a tenului ar trebui să completeze o rutină zilnică adecvată de curățare și hidratare a pielii, iar fiecare persoană are nevoi și caracteristici unice ale pielii, așa că înainte de a alege un produs sau de a  opta pentru o anumită procedură, este indicat să consulți un dermatolog sau un specialist în acest sens. Astfel, vei avea siguranța că faci treaba ca la carte, fără să întâmpini situații neplăcute!

 

Sursă foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.