De ce sunt cristalele Swarovski populare?

De ce sunt cristalele Swarovski populare

Swarovski este un cristal de sticla de cea mai buna calitate din zilele noastre. Numele vechi, aparut acum aproape un secol, este dat de un producator austriac de cristale, care era specializat in productia de cristale taiate cu masini de precizie in anul 1892.

La inceputul anilor 1960, Swarovski a creat cristalele Swarovski, numite Aurora Borealis (AB), impreuna cu Christian Dior, adaugand o explozie de culori sclipitoare pe suprafata cristalului. De atunci, marca a colaborat cu multi designeri de moda de top, precum Christian Louboutin, Chanel si Louis Vuitton. In zilele de astazi exista chiar si un muzeu numit Swarovski in Austria care prezinta pretioasa colectie a companiei!

CUM SE FACE CRISTALUL SWAROVSKI?

Desi Swarovski nu si-a dezvaluit niciodata procesul de fabricatie al cristalelor, stim ca aceste produse sunt fabricate din nisip de cuart si minerale naturale. Produsul real este doar o sticla artificiala, cu o concentratie de 32% de plumb. Desi plumbul este o substanta toxica, purtarea bijuteriilor din sticla de plumb nu dauneaza corpului uman. De fapt, prezenta plumbului este cea care confera cristalelor Swarovski un plus de stralucire si culoare.

Masina de taiat creata de Swarovski permite taierea milimetrica a sticlei, astfel incat sa creeze un indice de refractie ridicat in cristale. Masina este atat de puternica si precisa incat poate taia pana la 100 de fatete pe un cristal pentru a oglindi si a emite lumina in diferite directii.

Dupa un proces complex de taiere, un cristal Swarovski este apoi lustruit la perfectiune. Unele dintre produsele Swarovski au acoperiri speciale. Cristalele AB, de exemplu, au un strat metalic care refracteaza lumina intr-un spectru curcubeu.

Combinatia dintre o formula chimica secreta si masinarii care au cel mai fin grad de taiere si precizie a dus la productia celor mai populare cristale Swarovski. Aceste cristalele sunt mai scumpe decat sticla obisnuita datorita materialelor sale fine si a unui proces de fabricatie complicat. Totusi, datorita aspectului placut si al pretului accesibil pentru o anumita categorie de oameni, Swarovski a devenit un brand cunoscut. Anumite persoane chiar prefera sa achizitioneze aceste cristale in locul pietrelor scumpe.

Acestea rezista in timp si se pot gasi sub diferite forme. De altfel, exsista si colectii speciale unui anumit sezon cum ar fi cele de Craciun sau Halloween. Datorita cifrei mari de vanzari, Swarovski are magazine deschise in intreaga Europa.

CE FACE SPECIAL SWAROVSKI IN DOMENIUL PRODUCTIEI?

Datorita taierii cu o precizie fina, Swarovski este de neegalat de alti producatori din industrie. Compania produce, de asemenea, instrumente optice, cum ar fi telescoape si binocluri, instrumente abrazive si chiar sisteme de iluminat rutier!

Cultura inovatoare a companiei a modelat intr-adevar imaginea marcii. Nu exista nimic pe care Swarovski sa nu-l poata crea – de la cristalul urias de deasupra bradului de Craciun de la Rockefeller Center pana la accesorizarea oricaror piese vestimentare sau de mobilier create de designeri renumiti. De altfel, exista si lambriuri, lustre si aplice cu mii de cristale Swarovski. Intr-un anumit sens,  brandul s-a legat in totalitate de lux si creativitate.

 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.