De ce să angajezi un antrenor personal pentru fitness

Antrenorul personal este o persoană calificată în domeniul sportului și al nutriției, care îți oferă sfaturi în legătură cu practicarea unor antrenamente sau exerciții corecte, îți face un plan dietetic și te motivează să continui până îți atingi obiectivul.

Este de așteptat că te stresezi mult, ești obosit, întâmpini o grămadă de probleme, de urcușuri și coborâșuri, însă depinde de cum treci peste ele și cum le primești. Sportul este o modalitate care să te ajute pentru a avea o gândire pozitivă asupra lucrurilor rele, în găsirea unei rezolvări și de a nu mai ține în tine acel stres continuu.

Astfel că, mersul la sală a devenit o necesitate în ultimii ani pentru o majoritate din oameni din București și nu numai. Nu doar că te ajută la nivel mental, însă și fizic. Un antrenor personal din București te ajută în obținerea rezultatului dorit de tine.

De ce să-ți angajezi un trainer personal

Trainerul personal este specializat în diferite domenii, precum fiziologie, anatomie și nutriție astfel ca acesta să știe cum funcționează organismul uman, atât în exterior, dar și în interior. Antrenorul personal este specializat, are cursuri pe care le-a urmat de-a lungul anilor pentru a ajunge trainer personal.

Una dintre sălile de sport din București care au antrenori profesionali și calificați este Orhideea Sport. Antrenorii fiind pentru mai multe tipuri de sporturi și aceștia fiind flexibili.

Pentru început, antrenorul personal îți va pune câteva întrebări în legătura cu starea ta generală de sănătate și despre obiectivul tău pe care vrei să-l îndeplinești. Fii sincer cu acesta, expune-i probleme de sănătate pe care le ai, dacă ai, nu ascunde nimic față de el.

Datorită calificării de care beneficiază, acesta este în măsură să-ți pregătească o serie de exerciții și antrenamente special dedicate stării tale de sănătate, astfel să nu ți-o agraveze. Tot el te va învăța cum să faci exercițiile corespunzător, având o tehnică corectă. Accidentarea la sala de fitness nu va exista atâta timp cât acesta este alături de tine.

De asemenea, antrenorul personal îți va spune și câteva sfaturi utile în ceea ce privește alimentația ta pe care va trebui să o urmezi din momentul respectiv. Trebuie să respecți aceste sfaturi pentru ca astfel obiectivul tău se va îndeplini.

În legătură cu obiectivul, acesta trebuie să fie extrem de bine stabilit și să știi sigur de ce vrei să mergi la sală. Indiferent dacă vrei să slăbești, să îți menții greutatea actuală, să îți crești masa musculară sau să îți îmbunătățești masa musculară, antrenorul personal te va ajuta în acest scop.

Ba mai mult, dacă suferi de anumite leziuni, un antrenor personal București este alături de tine pentru a te reface. Acesta îți va pregăti exerciții speciale pentru recuperare și pentru ca starea fizică să devină mai bună.

De asemenea, acesta nu te va obliga să efectuezi anumite exerciții dacă consideră că starea ta de sănătate sau nu permite acest lucru. Antrenorul personal te va împinge să-ți depășești limitele, însă într-un mod benefic pentru tine.

Trebuie ca antrenorul să fie responsabil și să te motiveze

Da! Unul dintre aspectele cele mai importante ale antrenorului personal de fitness este cât de responsabil este acesta și cum te motivează. Cu ajutorul acestuia vei ajunge să-ți îndeplinești scopul pentru care ai mers la sală.

Există momente în care apare lenea și care nu este deloc benefică, iar aceasta apare în momentul în care trebuie să faci sport, și mai ales să te ții de sportul respectiv. Astfel, antrenorul personal este persoana potrivită pentru a te motiva în acele momente să continui.

Poate sună infantil, însă în momentul în care cineva te motivează îți dă o încrede în tine și îți oferă putere să continui. În momentele de presiune sau în care consideri că nu poți face mai mult decât ai făcut până în momentul respectiv, el va fi acolo să te sprijine și motiveze.

De asemenea, acesta știe câteva strategii pentru a te face să continui, astfel ca tu să nu renunți repede și să rămâi focusat și motivat până la sfârșit, indiferent dacă ești obosit, leneș sau stresat. De altfel, în cazul de față vei angaja un antrenor personal care să te ajute să-ți efectuezi scopul, însă nu va fi la fel de ușor să-l amâni. Prin angajarea unui trainer te simți obligat să mergi la întâlnirile cu el prin faptul că ai investit timp, bani și efort.

Ba mai mult, acesta îți va supraveghea fiecare sesiune de antrenamente pe care o faci și îți va da un feedback constructiv. Prin primirea acelui feedback vei observa un progres în experiența aceasta și vei vedea că ești mai aproape de atingerea scopului pe care l-ai avut de la bun început.

Flexibilitatea și personalizarea antrenamentelor

Cu ajutorul unui antrenor personal vei reuși să ajungi la o stare fizică și mentală potrivită, îți va monitoriza procesul pentru a vedea parcursul tău și de asemenea, în timp îți va personaliza antrenamentele.

Odată ce evoluezi și începi să devii mai bun în efectuarea diferitelor antrenamente pe care acesta ți le oferă și respecți cerințele alimentare pe care ți le-a dat, acesta va putea face modificări. Aceste modificări sau personalizări ale alimentației tale sau ale antrenamentelor se petrec pentru a-ți îmbunătăți starea fizică și pentru a putea să-ți îndeplinești scopul.

Mai mult de atât, antrenamentele trebuie să fie personalizate. Tu ești diferit față de altă persoana, poate ai o condiție fizică mai puțin bună și nu vei putea face anumite exerciții, astfel că antrenorul îți va pregăti altele mult mai ușoare.

De asemenea, flexibilitatea este un aspect extrem de esențial în ecuația aceasta. Dacă treci printr-o perioadă în care ai suferit anumite leziuni, trainerul îți va pregăti exerciții pentru recuperare. Dacă ai câteva săptămâni mai aglomerate la locul de muncă, acesta poate să-și modifice orarul în funcție și de al tău sau să vină la locul tău de muncă, alături de un set de exerciții.

În acest fel, angajarea unui antrenor de fitness este mult mai benefică atât pentru sănătatea ta, dar și pentru timpul tău. De asemenea, acesta te va monitoriza constant pentru a observa dacă există schimbări.

În momentul în care acesta observă că nivelul tău a crescut, el îți va schimba setul de exerciții actual cu unul mai complicat. Astfel, tu evoluezi și el te ajută în îndeplinirea benefică a obiectivului tău.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.