De ce să alegi Helius pentru instalarea și mentenanța panourilor fotovoltaice

Mulți clienți rezidențiali nu au loc pentru un sistem solar suprateran. Prin urmare, panourile fotovoltaice amplasate pe acoperiș îți vor economisi spațiul și banii, iar rentabilitatea investiției va fi mai rapidă. Instalarea pe acoperiș este întotdeauna mai rentabilă, deoarece structura existentă este suficientă. 

Pentru instalarea pe acoperiș, nu este nevoie să achiziționați țevile sau betonul necesar pentru instalarea stației. Cel mai simplu mod de a instala panouri fotovoltaice este să alegi Helius, deoarece nu numai că vinde componente de sistem și panouri fotovoltaice, ci oferă și servicii de instalare și mentenanță pentru panourile fotovoltaice. Plusurile includ un proiect profesional, ținând cont de caracteristicile individuale, o garanție pentru toate produsele și instalare.

Dacă ai experiență relevantă, poți asambla independent panourile fotovoltaice pe acoperișul casei. La prima vedere, instalarea panourilor pare mai simplă, dar există câteva tehnici importante de luat în considerare.

De ce să alegi Helius pentru montaj și mentenanță panouri fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice sunt cele mai potrivite pentru materialele de acoperiș durabile, cum ar fi compozite sau șindrilă, șindrilă de beton sau metal. Dacă acoperișul casei tale este din șindrilă și ardezie, lut mortar sau metal/piatră compozit acoperit cu metal, poți trece și la energie solară. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de Helius, care are experiență în instalarea panourilor fotovoltaice pe aceste tipuri de acoperișuri.

De asemenea, important este tipul de material de fixare pe care experții îl folosesc pentru a-ți instala panourile fotovoltaice. Tehnologia Solară selectează elemente de fixare concepute pentru a funcționa cu majoritatea tipurilor de materiale de acoperiș. Sunt de înaltă calitate și în același timp se potrivesc perfect în designul casei.

Procesul de instalare depinde și de material. De exemplu, este mai ușor să instalezi echipamentele pe un acoperiș metalic. Pe un astfel de acoperiș, panourile fotovoltaice pot fi fixate fără pătrundere, ceea ce garantează etanșeitate până la 100%.

Pe lângă materialul acoperișului, structura în sine joacă un rol important: unghiul acoperișului, dimensiunea și forma acoperișului, gradul de umbrire, direcția în care este amplasat acoperișul și, desigur, durata de viață a acestuia. Toate aceste elemente pot afecta cantitatea de energie pe care o vor produce panourile fotovoltaice.

Energia Viitorului: Beneficiile Durabile ale Panourilor Solare – Ghid Complet

Câte panouri fotovoltaice sunt necesare pentru o casă

S-ar părea că este mai ușor de calculat numărul de panouri solare necesare pentru a alimenta integral o casă de 100 de metri pătrați. Este necesar doar să împarți indicatorul total al întregii energii electrice consumată de echipamentul care asigură toate nevoile gospodăriei, prin puterea unui panou fotovoltaic. Cu toate acestea, în realitate, acest proces este mai complex și depinde de mulți factori, inclusiv externi. Și, nu în ultimul rând, ce obiective urmărește tranziția la energia solară. Cele principale includ:

  • Încălzirea casei;
  • Asigurarea nevoilor proprii de energie electrică;
  • Autonomie deplină a gospodăriei.

Și fiecare poziție trebuie luată în considerare separat.

Dorința proprietarului unei case mari, este de a reduce costurile de încălzire și de a reduce dependența de încălzirea centralizată sau de energie scumpă. In orice caz, un singur panou fotovoltaic puțin probabil să rezolve această problemă. 

Cea mai productivă perioadă de funcționare a panourilor fotovoltaice este sezonul din aprilie până în septembrie, când instalația produce până la 70% din volumul anual de energie electrică. Perioada de încălzire reprezintă doar 30%, deoarece sunt mult mai puține zile însorite.

Dacă luăm în considerare această problemă pe exemplul unei case de 100 de metri pătrați, atunci va fi nevoie de aproximativ 11,5-12 megawați de energie termică pe an pentru a o încălzi. Știm că se consumă 10 kWh de energie electrică pe zi, ceea ce înseamnă că panourile fotovoltaice pe care urmează să le instalăm, trebuie să colecteze această cantitate de energie în fiecare zi. 

Pentru a colecta atâta energie electrică în orice zi a anului, indiferent de anotimp, trebuie să instalăm o stație cu o capacitate de 10-12 kW. O luăm cu o marjă, deoarece iarna este foarte puțin soare și chiar și pe vremea cea mai înzăpezită trebuie să colectăm 10 kW / h. O stație de 10 kW are 37 panouri de 270W sau 30 panouri de 330W. 

Prima valoare este primită, dar asta nu este tot. Acum trebuie să luăm baterii care pot absorbi o asemenea cantitate de electricitate. Dacă folosim baterii cu tehnologie AGM sau Gel, cu o capacitate de 250 amperi/oră, avem nevoie de 8 dispozitive. Dacă iei baterii cu litiu-fier-fosfat, vei avea nevoie de 4 panouri fotovoltaice. 

În schimb, un invertor Huawei este capabil să transforme 5 kW de curent continuu în curent alternativ în momentul de vârf, și aceasta nu este o sarcină foarte dificilă, deoarece poți alege Helius pentru instalare și mentenanță panouri fotovoltaice. De asemenea, la Helius poți găsi oferte panouri fotovoltaice și mai mult decât atât, Helius oferă panouri fotovoltaice în rate.

Instalarea de panouri fotovoltaice presupune o investiție solidă. Dacă ești interesat să achiți aceste investiții cât mai repede posibil, nu va fi posibil să instalezi panourile și să uiți pentru totdeauna de ele. Trebuie să asiguri mentenanța regulată a panourilor fotovoltaice. Această procedură nu va dura mult timp, dar va crește eficiența și va prelungi durata de viață a dispozitivelor.

Importanța curățării regulate a panourilor fotovoltaice

Panourile fotovoltaice și elementele lor interacționează cu mediul. Praf, murdărie, funingine de la coș, excremente de păsări, frunze, diverse resturi – toate acestea se acumulează pe suprafața panourilor și, de asemenea, se înfundă în spațiul dintre module, reducând eficiența sistemului. 

Există o părere greșită că nu este necesară curățarea specială a panourilor fotovoltaice, deoarece ploile vor spăla toată poluarea. Această opinie desigur, este eronată. Dacă ploaia nu este suficient de puternică, nu va curăța suprafața, ci mai degrabă va împrăștia murdăria pe suprafața panourilor, agravând problema. 

Curățarea regulată a panourilor este necesară în special atunci când acestea sunt conectate în serie, iar sistemul va funcționa ca cel mai contaminat. În cele din urmă, verificările regulate ale integrității tuturor elementelor sistemului sunt de mare importanță pentru eficiența randamentului panourilor fotovoltaice. De aceea, pentru instalare și mentenanța panourilor fotovoltaice ai nevoie de Helius.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.