De ce este important pentru copii sa coloreze?

De ce este important pentru copii sa coloreze?Exista o activitate simpla care ii ajuta pe copii sa se dezvolte cognitiv, psihologic si creativ: colorarea. Le place sa o faca oricum si ar putea duce la o viata mai sanatoasa si mai fericita in adolescenta si pana la maturitate. Urmatoarele sunt cateva dintre beneficiile cheie ale coloratului pentru copii, iar dupa ce le veti cunoaste, cu siguranta veti cumpara carti de colorat si creioane color 12 buc/set S pentru copiii dvs.

Asadar, in cazul in care nu stiati pan acum ce beneficii are coloratul pentru cei mici, cu siguranta este important sa cititi cu mare atentie acest articol pana la final. Toate informatiile pe care le veti descoperi sunt cat se poate de reale, asa ca va recomandam sa cititi, iar apoi sa cumparati pentru cei mici carti de colorat si creioane color 12 buc/set S.

Imbunatatirea abilitatilor motorii

Actiunea de colorare poate ajuta la imbunatatirea abilitatilor motorii la copiii mici. Actiunile, miscarile si aderenta precisa implicate in colorare pot ajuta la dezvoltarea muschilor degetelor, mainilor si incheieturii mainii. Dezvoltarea abilitatilor motorii fine poate ajuta copiii sa scrie mai abil, precum si sa manipuleze obiecte mici.

Ei pot apoi sa se bazeze pe aceste abilitati pentru a deveni mai buni dactilografi si mai abili in sport si alte activitati, iar acesta este doar unul dintre beneficiile pe care le are colorarea pentru cei mici.

Pregatirea copiilor pentru scoala

Educatia copiilor are loc intr-o sala de clasa cu o structura destul de buna. Lectiile sunt emise pe hartie prin sarcini, teste si alte lucrari scrise ale cursului. Foliile de colorat, cartile si paginile pot fi esentiale in pregatirea copiilor pentru lucrarile mai structurate pe hartie din fata lor.

Stimuleaza creativitatea

Indiferent daca raman in chenarul desenului sau nu, colorarea favorizeaza un spirit creativ si o apreciere pentru diferentele vizuale. Un alt amanunt foarte interesant este acela ca, activitatea de colorare poate starni imaginatia si ii poate inspira pe copii sa se gandeasca singuri la idei noi in mod natural.

Mai simplu spus, este foarte important sa le oferiti celor mici posibilitatea de a colora, pentru ca se gandesc la idei noi pe care le pun in practica, ceea ce le stimuleaza creativitatea. Asadar, oferiti-le carti de colorat si creioane colorate, in acest sens, dar si pentru celelalte beneficii enumerate anterior, si pentru cele care vor urma.

Contribuie la o mai buna scriere de mana

Dexteritatea, rezistenta mainilor si atentia la detalii sunt necesare pentru a scrie atat litere tiparite, cat si scripturi cursive. Incepand cu colorarea paginilor din cartile de colorat devreme, puteti contribui la dezvoltarea acestor calitati ale copiilor, astfel incat scrisul sa vina mai usor si mai natural.

Limite, structura si constientizare spatiala

Foliile de colorat pot ajuta la ancorarea unui sentiment de structura si la nevoia si beneficiul de a avea limite. Colorarea ii ajuta si pe copii sa invete despre linii, forme, culori / nuante, perspectiva, modele si forme.

Constientizarea, recunoasterea si discernamantul culorilor

Numele si nuantele culorilor trebuie invatate, iar colorarea pe paginile cartilor de colorat incurajeaza practicarea si constientizarea culorilor primare si comune, precum si o constientizare mai nuantata a culorilor mai putin cunoscute, mai subtile, intr-o maniera directa.

Imbunatatirea concentrarii si coordonarea mana-ochi

Coordonarea si capacitatea de concentrare se dezvolta doar la copiii mici, iar desfasurarea de activitati de incurajare si consolidare a acestui talent in devenire ajuta la o dezvoltare eficienta si sanatoasa.

Actiunile de a tine creioanele colorate in mana, de a alege culorile, de a implementa culoarea in locul ideal si chiar de a ascuti creioane, pot ajuta la cultivarea unei coordonari puternice ochi-mana la cei mici.

Imbunatatirea increderii si stimei de sine

Abilitatea de a indeplini o sarcina construieste cu succes stima de sine si increderea in copiii mici. Colorarea regulata si finalizarea proiectelor sporeste sentimentul de realizare a copilului si mandria in sine.

Expresia de sine

Fiecare fiinta umana se exprima diferit si multi copii au o natura vizuala. Coloratul este un vehicul fertil pentru auto-exprimare, deoarece copiii iau decizii de culoare si concretizeaza limitele unei pagini de colorat, a unei foi sau a unei carti.

Terapie si ameliorarea stresului

Colorarea este de asemenea calmanta si terapeutica pentru copii, mai ales daca nu au alta iesire pentru emotii neplacute sau confuze. Chiar si copiii care se incadreaza in gama „normala” a sanatatii emotionale pot beneficia de procesarea sentimentelor, frustrarilor si emotiilor lor, prin simpla activitate de a colora.

Majoritatii copiilor le place sa coloreze si se dovedeste ca este mai mult decat o activitate recreativa. De asemenea, poate favoriza dezvoltarea fizica si psihologica intr-o serie de domenii.

Exista asadar o multime de motive datorita carora este recomandat ca micutii sa fie incurajati de parintii lor sa coloreze, asa ca acestia le pot alege copiilor diferite carti de colorat, dar si creioane color 12 buc/set S.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.