Cum te poate ajuta o simulare leasing să înțelegi costurile necesare pentru preluarea mașinii

Leasingul auto corespunde unei modalități de finanțare foarte apreciată de către consumatori. Este vorba despre o formulă care permite persoanelor fizice sau persoanelor juridice să dispună de un vehicul în schimbul plății unei sume lunare. 

Pentru a fi eligibil, trebuie să te asiguri că acest cost al leasingului se încadrează în bugetul tău. Efectuând o simulare leasing, poți afla costul specific al leasingului auto.

Ce înseamnă leasing auto și cum funcționează acesta?

Un leasing auto corespunde unui credit profesionist care se adresează celor care vor să finanțeze o achiziție a unui nou vehicul. Acesta este cumpărat pe o perioadă determinată, contra unor sume lunare plătite direct la concesionar sau la distributor.

Avantajul unui leasing mașini este că le permite automobiliștilor să folosească autovehiculul ales de ei fără a fi nevoiți să investească în achiziționarea acestuia sau să contracteze un credit auto. Tot ce trebuie să facă este să contacteze o instituție bancară care, dacă este de acord să preia proiectul, se angajează să cumpere vehiculul de la un dealer și apoi să îl închirieze clientului.

Care sunt avantajele aduse de o simulare leasing?

Leasingul auto vine și cu avantajul de a facilita schimbarea mașini în mod regulat de către cei care își doresc asta. Aceștia pot, în funcție de contractul lor, să restituie mașina lor veche pentru a cumpăra o mașină mai nouă și mai bine echipată.

Toate acestea fără a trebui să te gândești la revânzare. În plus, cu o durată a contractului de aproximativ 3 ani, automobiliștii nu trebuie să se angajeze pe termen lung față de un vehicul.

Pe bază contractuală, încheierea unui contract de leasing auto necesită o anumită pregătire. Având în vedere că este un angajament care nu poate fi încălcat, cel care alege leasingul trebuie să se asigure că este într-adevăr capabil să facă față tuturor ratelor lunare prevăzute în contract. Cel mai bun mod de a te pregăti în acest sens este să folosești simulatoare de leasing online, care oferă o idee precisă despre costul ratelor lunare pe care va trebui să le achiți până la sfârșitul contractului.

Criteriile unui simulator leasing se pot baza pe un buget minim prevăzut de client sau pe tipul de mașină dorit. Aici poate intra un SUV, o berlină, o citadină, o mașină utilitară, etc.

Cu toate acestea, contractarea unui leasing auto necesită un minim de pregătire. Deoarece este vorba de un angajament care nu poate fi renegat, este esențial să știi dacă ești într-adevăr în măsură să plătești ratele de leasing. Făcând o simulare pe site-urile de specialitate, poți afla cu exactitate care va fi valoarea ratelor lunare până la finalul contractului. 

Simulare Leasing Avansată: Găsiți Cele Mai Bune Oferte și Rate Lunar

Pe ce criterii se bazează o simulare leasing?

Simularea se poate baza pe criterii bugetare, de exemplu. Dacă nu îți permiți de exemplu, să cheltui mai mult de 150 de euro pe lună în leasing, simulatorul va lista mașinile disponibile la acest preț. De asemenea, criteriile se pot baza pe tipul de vehicul dorit, cum ar fi un SUV, o berlină sau o mașină de oraș, sau pot fi legate de serviciile suplimentare oferite de contract, cum ar fi întreținerea, garanția sau serviciile post-vânzare.

Cu ajutorul simulatorului, poți pregăti mai bine cererea și poți găsi o ofertă atractivă din punct de vedere al prețului și al condițiilor de leasing. Instrumentul de simulare poate oferi detalii despre termenii și condițiile de leasing, cum ar fi kilometrajul anual sau durata contractului.

Utilizând simulatorul, cei care au nevoie de un leasing, își pot verifica bugetul și își pot pregăti cererea. De asemenea, aceștia pot găsi o ofertă care să corespundă cel mai bine criteriilor de căutare. Simulatorul online poate oferi, de asemenea, mai multe detalii despre termenii și condițiile de leasing, cum ar fi kilometrajul anual sau perioada de leasing.

Criteriile de care se țin cont la o simulare leasing

Un număr destul de mare de criterii sunt luate în considerare atunci când apelezi la un simulator leasing. Acestea au un impact direct asupra condițiilor contractului, dar și asupra sumei de bani ce va trebui să fie plătită.

Primul criteriu este legat de costul total al vehiculului. Un simulator de leasing de baza în special pe modelul de mașină, pe marcă, pe motorizare, pe finisaje și eventualele echipamente suplimentare care nu sunt disponibile în modelele de serie.

Apoi, se regăsesște kilometrajul annual care poate influența și el suma care trebuie să fie plătită pentru leasing. Se pot alege mai multe opțiuni, de la 10 000 la 30 000 de km pe an. Tavanul are și el un impact asupra costurilor, deoarece cu cât este mai mare, cu atât va duce la o depreciere a mașinii.

Marea majoritate a simulatoarelor online solicită, de asemenea, informații privind valoarea avansului care poate să fie dat. Dacă această sumă este ridicată, prețul lunar de plătit va fi mai mic. Este de la sine înțeles că închirierea fără avans este mult mai oneroasă din punct de vedere financiar.

Ultimul criteriu este durata contractului, care variază între 12 și maximum 72 de luni. Durata contractului facilitează estimarea plăților lunare. În cazul în care contractul este flexibil, abonatul va avea posibilitatea de a mări sau de a micșora perioada de închiriere în schimbul unei creșteri sau scăderi a sumei de plată.

Cum pot fi sigur că voi obține un leasing auto?

Efectuarea unei simulări înainte de a încheia un contract nu este suficientă pentru a te putea califica pentru a obține un leasing. Creditorii, dealerii, agenții și alți agenți de leasing cer ca cei care au nevoie de un leasing să aibă o bună capacitate de rambursare înainte de a accepta finanțarea. Partea contractantă trebuie să aibă o situație financiară sănătoasă, cu un venit fix. La rândul lor, companiile trebuie să furnizeze două bilanțuri pentru a verifica dacă afacerea este sustenabilă. 

Departamentul de specialitate va analiza fiecare cerere în detaliu pentru a determina fezabilitatea acesteia. În cadrul examinării cererii, solicitanții trebuie să furnizeze un număr mare de documente justificative. În orice caz, un simulator leasing este de mare ajutor și te va face să înțelegi costurile necesare pentru preluarea mașini.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.