Cum se face repatrierea defunctului?

Cum se face repatrierea defunctului

Cand cineva moare in strainatate, trupul sau trebuie transportat in tara de origine. Repatrierea unei persoane care a murit in strainatate necesita multa experienta si tratament sensibil.

Trebuie luati in considerare multi factori pentru ca transportul unui sicriu pe calea aerului sa se desfasoare fara probleme, cum ar fi cererea de certificate internationale de deces, obtinerea unei autorizatii de transfer al unui cadavru, numeroasele proceduri vamale si legale si respectarea reglementarilor stricte privind transportul unui sicriu.

Aceste proceduri pun o povara suplimentara asupra membrilor familiei care indurereaza pierderea. Specialistii nostri in transfer se ocupa de intregul proces de repatriere a decedatului, in conformitate cu cerintele vamale internationale, reglementarile locale de transport si permisele necesare. Casa noastra funerara este un partener de incredere pentru a repatria un corp decedat, rapid si fiabil, direct la tine acasa pentru ati lua ramas bun de la cel drag.

Repatrierea unei persoane decedate

Din cand in cand vedem la stiri ca un cetatean strain a murit intr-o alta tara, iar familia sa se confrunta cu marea problema a repatrierii. Acest lucru, din pacate, se intampla in fiecare zi si nu il putem evita, dar putem preveni ceea ce implica.

Repatrierea unui cadavru in tara sa de origine este departe de a fi ieftina. Transferul unui sicriu poate costa aproximativ 3.000 de euro, la care va trebui sa adaugam cheltuielile de inmormantare etc., astfel incat suma finala poate ajunge foarte usor la 6.000 de euro.

Pentru a fi pregatit pentru un eveniment neprevazut de acest tip, cel mai bine este sa incheiati o asigurare de repatriere, deoarece, platind o suma mica de bani lunar, compania de asigurari are grija de toate fricile tale si chiar, in unele cazuri, de plata primelor pentru o anumita perioada de timp.
Aveti asigurare de repatriere? Te-ai gandit ca acest lucru s-ar putea intampla cu tine sau cu cineva din familia ta? Ati avea suficienti bani pentru a acoperi toate aceste cheltuieli?

Iata detalii despre servicii de transport decedati Italia.

Ce este un transfer de corp?

Un transfer de cadavre are loc atunci cand moartea are loc intr-un loc din tara noastra care este diferit de locul in care va fi ingropat. Adica atunci cand un corp trebuie mutat intr-un alt loc pentru inmormantare sau inmormantare.

Este important de spus ca legea interzice in mod expres transferul unui decedat intr-un vehicul privat. Nici macar o ambulanta nu poate face un transfer.

Doar o casa funerara poate muta un cadavru, deoarece acestea sunt singurele care au infrastructura si personalul necesar pentru a efectua acest transfer.

Ce trebuie sa faceti in aceasta situatie? Cat costa acest proces?

Atunci cand mutati un cadavru dintr-un oras in altul, pot aparea urmatoarele situatii:

  • Transfer in cadrul aceleiasi comunitati.Pentru a putea face un transfer, veti avea nevoie de certificatul de deces si ca au trecut cel putin 24 de ore.
  • Transferul unei persoane decedate dintr-o Comunitate in alta.Vor fi necesare doua adeverinte, unul pentru inregistrare si unul pentru sanatate.
  • Odata ce inmormantarea sau incinerarea este autorizata, transferul poate continua, dar aveti grija, deoarece pot exista cerinte speciale in fiecare comunitate si casa funerara va trebui sa le respecte. Toate companiile funerare cunosc diferitele cazuri, astfel incat in aceste situatii totul se intampla de obicei fara incidente. Notificarea primirii cadavrului va trebui sa fie transmisa comunitatii in care va fi transferat corpul cetatenilor sai, iar procedurile vor trebui sa fie efectuate acolo pentru inmormantarea acestuia.

Fiecare tip de transfer de cadavru are un pret diferit, deoarece masina, soferul si kilometrajul variaza in fiecare situatie.

In cazul in care aveti nevoie de un pret exact pentru acest serviciu va recomandam sa contactati direct casa funerara si ca in acest fel sa va ofere un buget inchis.

Repatrierea cadavrelor, cum se face?

Daca vorbim despre mutarea unui corp dintr-o tara in alta, atunci vorbim despre o repatriere a cadavrelor.

In acest caz, tara are acorduri intre diferite tari pentru a sti cum poate proceda atunci cand un organism decedat trebuie returnat in tara noastra. De obicei, costurile de transport al corpului, cu exceptia cazurilor exceptionale, sunt suportate de familie.

In cazuri speciale, Ministerul Afacerilor Externe si Cooperarii este cel care acorda ajutor familiei defunctului pentru ingroparea sau incinerarea de la origine.

In ceea ce priveste birocratia in repatrierea cadavrelor, trebuie depusa la Consulat o scrisoare prin care se solicita autorizarea transferului organismului care detaliaza mijloacele de transport care trebuie utilizate impreuna cu documentatia relevanta privind defunctul.

Trebuie sa se prezinte certificatul medical de deces al tarii de transfer si al tarii de origine, precum si cel al thanatopraxiei efectuate care sa detalieze metoda utilizata pentru imbalsamare. Si, in cele din urma, un document de la autoritatile sanitare care autorizeaza plecarea corpului decedat ramane din tara.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.