Cum să treci cu bine de sesiunea de examene? Sfaturi practice care te vor ajuta

Semestrul de facultate se apropie de final și cu siguranță că ai făcut față multor provocări și ai adunat și amintiri frumoase. De la primele ore de curs sau de seminar, la viața petrecută în cămin alături de colegii tăi, toate acestea au un farmec aparte de care te vei bucura până vei absolvi. Probabil că prima sesiune poate părea destul de înfricoșătoare mai ales dacă ai lăsat totul pe ultima sută de metri.

   Iată mai jos câteva sugestii pentru a munci eficient și a promova toate testele!

  •         Întocmește-ți un plan de studiu!

Ai aflat ziua și ora când vei avea examenele, deci e timpul să îți faci un plan de studiu pentru a nu te aglomera inutil. Dacă ai mai multe zile libere între teste, structurează-ți timpul și volumul de învățat astfel încât să tratezi sistematic fiecare examen. Poți face chiar și un calendar unde să notezi zilele de studiu, zilele de examinare, deadline-urile pe care le ai, precum și materiile la care înveți în fiecare zi, chiar și duratele de timp pe care le aloci. Ar fi bine ca timpul de studiu să fie același în fiecare zi pentru a reuși să îți creezi o rutină și implicit să îți fie mai ușor să respecți și să realizezi tot ceea ce ți-ai propus.

  •         Organizează-ți eficient spațiul de lucru!

Atunci când vrei să te apuci de învățat este foarte important ca în jurul tău să fie ordine pentru ca absolut nimic să nu îți distragă atenția și să te poți concentra. Ar fi indicat să înveți pe scaun, la birou și nu în pat sau pe jos întrucât te poate lua somnul foarte ușor. Alt sfat important, demn de luat în considerare, ar fi să aerisești bine camera înainte să te apuci de învățat. De asemenea, și în timp ce aprofundezi subiectele de examen mai poți deschide geamul din când în când pentru un plus de prospețime.

  •         Alimentează-te corespunzător!

Când începe sesiunea și te apuci de învățat simți că nu mai ai timp pentru alte activități însă este foarte important să ai un regim alimentar echilibrat. Asigură-te că ai în meniul tău atât vitamine și minerale, cât și proteine și carbohidrați. De asemenea, nu sări peste mese; ai grijă să ai mereu 3 mese pe zi și 2 gustări. Specialiștii în domeniu recomandă să alegi suplimentele OstroVit în funcție de nevoile și carențele pe care le are organismul tău. În plus, pe nutriland.ro găsești o gamă variată de produse care îți pot completa dieta astfel încât randamentul tău să fie la cel mai înalt nivel.

  •         Acordă-ți pauze!

Pentru a te asigura că reușești să te menții atent și concentrat ar fi bine să îți stabilești mici pauze la intervale de 2 ore de studiu. Deconectează-te cu ajutorul unei plimbări în natură sau chiar cu ceva timp petrecut în sala de sport.

Astfel, ca să reușești să promovezi toate examenele din sesiunea, ține cont de sugestiile de mai sus și recomandă-le și colegilor tăi ca să puteți sărbători împreună lipsa restanțelor.

Sursă foto: freepik.com

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.