Cum să-ți organizezi frigiderul pentru o eficiență maximă?

A avea un frigider organizat poate face mult mai ușoară pregătirea mesei și găsirea produselor. O configurare eficientă a frigiderului poate ajuta, de asemenea, la reducerea risipei de alimente, deoarece veți putea accesa cu ușurință ceea ce este înăuntru.

Indiferent dacă sunteți un bucătar de casă, un gurmand aflat în mișcare sau un părinte ocupat, merită să vă acordați câteva momente pentru a vă organiza frigiderul pentru o eficiență maximă.

Organizarea frigiderului

Organizarea frigiderului poate fi o sarcină descurajantă, dar este una importantă. Una dintre cele mai dificile părți ale organizării este să știi de unde să începi. Când vine vorba de un frigider Heinner Hf V213f+, regula de aur este: totul ar trebui să-și aibă locul lui.

Având în vedere acest lucru, iată câteva sfaturi pentru a vă organiza frigiderul pentru eficiență și confort maxim. În primul rând, curățați frigiderul de alimentele vechi care au expirat sau nu mai sunt folosite.

Acest lucru vă va ajuta să faceți loc pentru articole noi și să vă asigurați că consumați alimente sigure și sănătoase. În al doilea rând, aranjează alimentele după tip, astfel încât cei care caută ceva anume să găsească rapid ceea ce au nevoie – depozitează condimentele pe un raft, băuturile pe altul.

Secțiunea 1: Eliminați elementele inutile

Organizarea frigiderului poate fi o sarcină descurajantă, dar nu trebuie să fie! Făcând pașii potriviți și investind puțin timp în organizarea frigiderului, puteți maximiza eficiența și ușurează pregătirea meselor.

Primul pas este să eliminați toate elementele inutile. Verificați datele de expirare și aruncați tot ce a expirat sau care nu va fi consumat în următoarele câteva zile. Acest lucru va elibera spațiu pentru alte articole. Împărțiți alimentele pe categorii precum carne, lactate, fructe, legume etc., astfel încât să știți exact unde se află totul când deschideți ușa.

Pentru a menține lucrurile organizate și mai mult, luați în considerare etichetarea rafurilor sau a sertarelor cu diferite categorii, astfel încât să nu trebuiască să vă gândiți unde ar trebui să meargă ceva.

Secțiunea 2: Grupați alimente după tip

Organizarea frigiderului este esențială pentru păstrarea alimentelor proaspete și pentru maximizarea eficienței. Cunoașterea celui mai bun mod de a depozita anumite articole în frigider vă poate ajuta să economisiți timp, bani și spațiu! Iată câteva sfaturi despre cum să-ți organizezi frigiderul pentru o eficiență maximă.

Gruparea alimentelor după tip este o modalitate excelentă de a le menține organizate. Puneți toate legumele pe un raft sau într-un singur sertar, în timp ce și produsele lactate trebuie păstrate împreună. Acest lucru ușurează atunci când căutați un anumit articol, deoarece totul va fi stocat în locul său desemnat.

În plus, este important ca toate articolele să fie ușor vizibile, astfel încât să puteți vedea ce trebuie înlocuit sau consumat înainte de a ajunge la data de expirare. Pentru a vă asigura că acest lucru se întâmplă, plasați articolele folosite frecvent la nivelul ochilor, astfel încât să nu fie uitate sau împinse mai departe în adâncul frigiderului!

Secțiunea 3: Utilizați rafturi și sertare

Rafturile pot conține articole mari, cum ar fi recipiente pentru lapte, sticle de condimente și recipiente pentru mâncare.

Pentru articole mai mici, cum ar fi fructele și legumele, sertarele sunt opțiuni excelente care țin alimentele departe de aerul rece care circulă în frigider. Acest lucru ajută la păstrarea texturii și aromei acestora.

Folosind corect rafturile și sertarele, este mai ușor să știi ce alimente ai la îndemână pentru mese sau gustări pe parcursul săptămânii. În plus, având un frigider îngrijit, este mai ușor și atunci când puneți alimente deoparte sau le scoateți din frigider atunci când este necesar!

Secțiunea 4: Depozitați corect produsele lactate

În primul rând, asigurați-vă că atribuiți fiecărui raft un scop explicit. De exemplu, păstrați toate alimentele pregătite în prealabil într-un raft și păstrați carnea crudă în altul. Acest lucru va ajuta la reducerea riscului de contaminare încrucișată și va facilita găsirea articolelor atunci când aveți nevoie de ele.

În plus, așezați articolele utilizate frecvent pe rafturile cel mai aproape de nivelul ochilor pentru un acces ușor și păstrați articolele mai grele pe rafturile inferioare pentru stabilitate.

Apoi, utilizați recipiente de plastic transparent sau separatoare pentru a separa tipuri similare de produse alimentare unele de altele și creați locuri desemnate pentru condimente, cum ar fi sosurile sau dulcețurile, astfel încât acestea să nu fie amestecate într-o zonă a frigiderului.

Secțiunea 5: Utilizați depozitarea ușilor

Cheia succesului atunci când vă organizați frigiderul constă în depozitarea ușii. Ar trebui să începeți prin a depozita condimente și alte articole care nu necesită refrigerare în rafturile ușii, deoarece acestea sunt adesea la o temperatură puțin mai ridicată decât restul frigiderului.

Folosiți aceste rafturi pentru a depozita brânza, untul, dulcețurile, murăturile și orice alte articole care nu trebuie păstrate la rece, dar care trebuie să fie refrigerate. Aerul liber din interiorul ușii le va ajuta să le păstreze proaspete, eliberând în același timp spațiu valoros pe raft în altă parte.

Secțiunea 6: Folosiți recipiente pentru eficiență

Folosirea recipientelor este una dintre cele mai eficiente moduri de a organiza un frigider. Acestea vin în diferite dimensiuni și sunt perfecte pentru depozitarea resturilor sau pentru gruparea alimentelor după tip.

Nu numai că oferă soluții clare de depozitare, dar ajută și la păstrarea prospețimii și la prevenirea scurgerilor să vă strice aprovizionarea cu alimente. În plus, utilizarea recipientelor specifice facilitează rearanjarea articolelor pe rafturi, după cum este necesar, fără să vă faceți griji că acestea se revarsă unele peste altele.

Odată ce ați pregătit recipientele, plasați pur și simplu articolele înăuntru și etichetați corespunzător, astfel încât să știți exact unde se află totul!

Concluzie

Când vine vorba de organizarea unui frigider pentru o eficiență maximă, există multe sfaturi și trucuri de care trebuie să ții cont. Pentru început, este important să fii conștient de temperatura din frigider. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că alimentele sunt păstrate la o temperatură sigură și că deteriorarea este redusă la minimum.

În plus, utilizarea tehnicilor de depozitare adecvate, cum ar fi depozitarea articolelor similare împreună și investiția în recipiente stivuibile, poate ajuta la maximizarea spațiului, menținând în același timp frigiderul organizat.

De asemenea, este important să curățați în mod obișnuit alimentele expirate sau stricate, astfel încât frigiderul să rămână proaspăt și eficient. În sfârșit, un alt sfat grozav atunci când vine vorba de optimizarea organizării frigiderului este să etichetați fiecare raft cu ceea ce ar trebui să depozitați unde; acest lucru va ușura găsirea articolelor!

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.