Cum sa recuperezi datele de pe un telefon deteriorat

Este un moment de coșmar pentru mulți dintre noi – telefonul nostru este deteriorat și nu mai putem accesa datele importante de pe el. Fie că este vorba de poze, mesaje, contacte sau documente, pierderea acestor date poate fi devastatoare. Din fericire, există metode pentru a recupera datele chiar și de pe un telefon deteriorat. În acest ghid, îți voi arăta câteva strategii și unelte care te pot ajuta să recuperezi informațiile valoroase de pe dispozitivul tău.

Evaluarea daunei

Primul pas este să evaluezi gradul de deteriorare al telefonului. Dacă telefonul nu pornește sau ecranul este complet nefuncțional, va fi mai dificil să accesezi datele. Totuși, chiar și în aceste cazuri, există soluții:

 • Telefonul se aprinde, dar ecranul este spart: În acest caz, poți încerca să conectezi telefonul la un computer și să accesezi fișierele folosind un cablu USB.
 • Telefonul nu se aprinde deloc: S-ar putea să fie necesar să utilizezi un software specializat sau să apelezi la un profesionist în recuperarea datelor.

Metode de recuperare a datelor

 1. Utilizarea unui cablu USB:

Dacă telefonul se aprinde, dar ecranul este nefuncțional, conectarea la un computer printr-un cablu USB este cea mai simplă metodă de a accesa datele. Asigură-te că telefonul este în modul de transfer de fișiere (MTP) pentru a vedea toate datele de pe dispozitiv.

 1. Recuperare prin software specializat:

Există numeroase programe de recuperare a datelor care pot ajuta în situații de acest gen. Câteva exemple populare sunt Dr.Fone, EaseUS MobiSaver și DiskDigger. Aceste programe pot scana telefonul pentru a recupera fișierele pierdute sau inaccesibile.

 1. Recuperare de pe cardul SD:

Dacă telefonul tău are un card SD și acesta nu este deteriorat, poți scoate cardul și să-l inserezi într-un cititor de carduri conectat la computer. De aici, poți copia toate fișierele necesare.

Pași pentru utilizarea software-ului de recuperare

 1. Instalează programul de recuperare: Alege un program de recuperare a datelor și instalează-l pe computerul tău.
 2. Conectează telefonul la computer: Folosește un cablu USB pentru a conecta telefonul la computer.
 3. Scanează telefonul: Deschide programul de recuperare și urmează instrucțiunile pentru a scana dispozitivul. Acest proces poate dura câteva minute până la câteva ore, în funcție de dimensiunea datelor.
 4. Recuperează fișierele: După ce scanarea este completă, vei putea vedea o listă cu fișierele recuperabile. Selectează fișierele pe care dorești să le salvezi și alege locația unde să le salvezi pe computer.

Apelarea la un profesionist

Dacă metodele de mai sus nu funcționează sau dacă telefonul este grav deteriorat, este recomandat să apelezi la un serviciu profesional de recuperare a datelor. Acești profesioniști au echipamente specializate și expertiză pentru a recupera datele chiar și de pe dispozitivele cele mai avariate.

Sfaturi pentru prevenirea pierderii datelor

 • Backup regulat: Fă backup regulat la toate datele importante. Poți folosi servicii cloud precum Google Drive, iCloud sau OneDrive pentru a păstra copii de siguranță.
 • Utilizează huse de protecție: Protejează-ți telefonul cu huse și folii de protecție pentru a preveni daunele fizice.
 • Evită expunerea la apă și praf: Asigură-te că telefonul tău este protejat împotriva apei și prafului, care pot cauza daune serioase.

Recuperarea datelor de pe un telefon deteriorat poate fi un proces stresant, dar cu ajutorul instrumentelor și metodelor potrivite, este posibil să recuperezi informațiile importante. Fă backup regulat și protejează-ți dispozitivul pentru a preveni astfel de situații în viitor.

 

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.