Cum să alegi o masă caldă inox potrivită pentru spațiul și activitatea ta

Masa caldă face parte din domeniu HoReCa și este un mobilier inox esențial într-o bucătărie profesională, care este folosită pentru a încălzi farfuriile chiar înainte de servirea clienților. De asemenea, o masă caldă inox poate fi folosită pentru a menține mâncărurile calde o perioadă mai mare de timp. 

Acest tip de mobilier inox modern, uneori este echipat nu numai cu un regulator de temperatură, ci și cu o funcție de reglare a nivelului de umiditate. Senzorii speciali de pe acest tip de mobilier HoReCa, permit personalului să controleze modul de funcționare al echipamentului. 

Sfaturi pentru alegerea mesei calde din inox

În prezent, piața oferă o selecție mare de modele de mese calde inox putând să le alegi pe cele mai bune din punct de vedere al dimensiunii și funcționalității. Pentru ușurință în utilizare, mobilierul inox este echipat cu rafturi, uși, elemente de încălzire (suprafețe fierbinți sau radiatoare cu infraroșu).

Este foarte important să-ți dotezi bucătăria restaurantului, cafenelei, barului cu diverse tipuri de mobilier HoReCa (80% din procesul de gătit este alocat echipamentelor termice) pentru a oferi servicii de calitate și un nivel ridicat de servicii clienților. Mâncărurile din carne, pește sau legume trebuie să fie menținute calde. 

Menținerea temperaturii optime a preparatului, trebuie continuată până când acesta este servit clientului la masă. O masă caldă inox te va ajuta în acest sens. Acest tip de mobilier HoReCa poate fi folosit pentru a păstra mâncărurile calde fără ca acestea să-și piardă calitatea înainte de a ajunge la masa clientului.

Le poți seta sau regla temperatura necesară, de regulă în intervalul de la +30 grade C până la +85 grade C. Fluxurile de căldură ale aerului sunt distribuite uniform pe întreaga zonă a blatului mesei de căldură. Acest lucru se realizează datorită funcționării simultane a radiatoarelor cu ventilator și a elementelor de încălzire încorporate. 

Vasele situate în orice punct al mesei calde inox, fie că sunt amplasate pe centru sau pe marginile blatului, primesc aceeași temperatură. Datorită gamei mari de modele, poți alege mobilierul care se potrivește cel mai bine cerințelor tale tehnologice.

Masa Caldă Inox pentru Bucătării Profesionale - Eficacitate și Eleganță Culinară

Masa caldă inox pentru restaurante si designul acesteia

Designul acestui tip de mobilier HoReCa prevede prezența blatului, rafurilor, sertarelor și ușilor staționare. Ușile pot fi cu balamale sau glisante. Modelele cu uși glisante pot fi utilizate mai rațional din punctual de vedere al spațiul de lucru din bucătărie. Practic, masa caldă inox este realizată din oțel inoxidabil. 

Este imposibil să-ți imaginezi o bucătărie profesională fără o masă caldă inox. Specificul muncii în catering necesită echipamente de înaltă calitate și fiabile, cu o durată mare de viață și rezistență la diferite influențe. Prin urmare, este cel mai justificat să instalezi mobilier HoReCa, cum ar fi masa caldă inox. Realizate din material durabil și prietenos cu mediul, sunt o soluție ideală atât pentru utilizare intensive, cât și pentru contactul continuu cu produsele alimentare.

Înainte de a cumpăra o masă termică, trebuie să știi ce este și ce caracteristici au diferitele tipuri de mobilier inox. Mesele calde inox sunt împărțite în modele de perete și insulare. Primele sunt o opțiune în care poți jongla cu vasul doar de pe o parte, în timp ce pe modelele insulare ai acces neîntrerupt la mâncare din orice parte.

Selectarea unei mese calde inox, în funcție de caracteristicile ei, trebuie efectuată cu accent pe locul instalării. Dacă vrei să stea pe un perete, nu ai nevoie de un produs insular care va crea disconfort bucătarilor.

Mesele calde inox sunt, de asemenea, împărțite în funcție de funcțiile lor:

  • Pentru menținerea mâncărurilor calde în farfurii, inclusiv felul întâi și felul doi și, de asemenea, pizza, ținând cont de dimensiunile acesteia;
  • Mese tip dulap (suedeze), care prevăd încălzirea oricărui număr de vase pentru unitățile care furnizează alimente în acest format;
  • Structuri mici care sunt echipate cu elemente structurale suplimentare care împiedică răcirea vaselor instalate pe ele.

Cum să alegi o masă caldă inox?

Dacă urmează să achiziționați acest tip de mobilier HoReCa, trebuie să te concentrezi pe anumiți parametri și pe anumite caracteristici care te vor ajuta să alegi modelul potrivit pentru activitatea ta. Înainte de a cumpăra o masă caldă inox, ia în considerare următoarele criterii:

  • Volumul: Cu cât nivelul de clienți este mai mare, cu atât volumul camerei dispozitivului de încălzire în sine trebuie selectat pentru a asigura o încălzire mai rapidă a alimentelor și a vaselor.
  • Temperatura: Trebuie selectată în funcție de produsele pe care le gătești. O temperatură standard de 65 de grade va fi suficientă, totuși, unele tipuri de ingrediente pot necesita o temperatură mai scăzută sau crescută.
  • Putere: Masa caldă inox trebuie sa aibă o putere de cel putin doi kilowati, mai ales dacă are un volum suficient de mare.
  • Dimensiuni: Lungimea, lățimea și înălțimea mesei calde contează, mai ales dacă aria ta de distribuție este limitată ca suprafață și trebuie să alegi un dispozitiv care va avea dimensiuni strict definite.
  • Dimensiuni blat: Zona blatului în sine este selectată în funcție de câte feluri de mâncare intenționezi să le menții calde în același timp, precum și de dimensiunile acestora.
  • Material: De asemenea, reține că o masă caldă inox este o soluție mult mai practică, datorită materialului folosit. Pentru fabricarea lor, se folosesc două tipuri de oțel – AISI 201 sau AISI 304, care diferă prin cantitatea de crom, nichel și cupru utilizată în compoziția lor.

Când alegi un anumit model de masă caldă inox, familiarizează-te mai întâi cu specificul bucătăriei tale profesionale. Dacă mai mult de 70% dintre felurile de mâncare aparțin unei anumite categorii, alege o masă caldă inox care poate face față încălzirii acestui tip special de mâncare. De exemplu, pentru o gamă mare de gustări calde, este mai bine să alegi o masă tip bufet, iar pentru pizza și burgeri alege o masă caldă inox clasică.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.