Cum poți rambursa creditul de investiții cu ipotecă mai repede?

Poză de Sebastian Sørensen pe pexels.com

 

Creditul ipotecar este o modalitate convenabilă de a cumpăra o locuință. Însă, împreună cu bucuria de a avea o casă sau un apartament nou, îți revine și povara responsabilității financiare.

Un credit de investiții cu ipotecă poate fi luat pe o perioadă de până la 25 de ani – termenul exact îl alege fiecare și este specificat în contract. Totuși, îți dorești să scapi de această datorie cât mai repede posibil pentru a nu plăti în exces și a scoate mai repede proprietatea din statutul de garant.

Cum să rambursezi mai repede creditul de investiții cu ipotecă? 

Un credit ipotecar îți oferă posibilitatea de a locui în propriul apartament. Să închiriezi mereu locuința nu este cea mai avantajoasă decizie, iar ipoteca îți oferă posibilitatea de a investi în propriul spațiu. O altă variantă de achiziție a unei proprietăți – economisirea – nu este întocmai ușor de realizat, mai ales că banii se pot devaloriza și este puțin probabil să reușești să pui deoparte sume mari într-un timp scurt. Astfel, un credit de investiții cu ipotecă de pe hopcredit.ro este o oportunitate de a achiziționa avantajos un apartament sau o casă.

Așadar, cum să rambursezi creditul ipotecar mai repede? Cu ajutorul acestor sfaturi simple:

  1.   Economisește o sumă mare pentru avansul inițial

Totul este logic: cu cât este mai mică suma creditului cerut, cu atât mai repede îți plătești datoria. Suma inițială mare oferă valoare mai mică a împrumutului. Pentru debitorul care intenționează să achite rapid, este mai potrivită opțiunea cu un avans inițial de 20% (sau mai mult, dacă este posibil).

  1.   Încearcă să achiți anticipat

Pentru ca împrumutul să se termine mai repede, trebuie să faci mai multe plăți. Când iei un credit ipotecar, primești un grafic de plăți pe care trebuie să îl respecți. Trebuie să plătești o sumă fixă în fiecare lună. Dar nu este obligatoriu să urmezi acest grafic de plăți; poți face plăți mai mari în avans, astfel datoria va fi restituită mai repede.

  1.   Găsește un loc de muncă suplimentar

În primul rând, este recomandat să reduci cheltuielile. În plus, poți căuta modalități suplimentare de a obține venituri, de exemplu, să găsești un al doilea loc de muncă. Multe profesii oferă posibilitatea de a câștiga suplimentar, ceea ce va ajuta la rambursarea mai rapidă a ipotecii.

  1.   Folosește-te de refinanțare

Refinanțarea înseamnă încheierea unui nou contract ipotecar pentru a achita creditul existent. Primești bani, achiți datoria și plătești noul credit conform graficului stabilit de o altă instituție de finanțare. Avantajul metodei constă în diferența ratelor dobânzii. De exemplu, ai contractat ipoteca cu o rată de 13%, iar refinanțarea este făcută la o rată de 8%.

Astfel, dacă întrebarea care te macină este: “Cum să rambursezi mai rapid un credit de investiții cu ipotecă?”, concentrează-te pe ce e important. Direcționează toate fondurile disponibile către rambursarea anticipată a datoriei, urmărește constant ofertele băncilor pentru oportunități de refinanțare și profită de orice metodă oferită mai sus. Astfel, vei reduce durata împrumutului și costurile totale, gestionând mai inteligent obligațiile financiare și bucurându-te de propria locuință.

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.