Cum devii insotitor de zbor: conditii pe care trebuie sa le indeplinesti

Daca inca de mic/mica te-ai visat in inaltul cerurilor, dar nu neaparat la mansa unui avion, atunci meseria potrivita pentru tine va fi cel mai probabil ca de insotitor de zbor.

Cu toate acestea, dorinta sau pasiunea nu sunt singurele atuuri pe care trebuie sa le ai. In cele ce urmeaza vom detalia cele mai importante conditii pe care trebuie sa le indeplinesti in calitatea de candidat/candidata pentru aceste post. Iata ce trebuie sa faci/sa stii:

Trebuie sa urmezi un curs 

Pentru a ajunge un insotitor de zbor competent si de succes, trebuie sa parcurgi un curs de insotitor de zbor. Noi il recomandam pe cel de la Scoala Superioara de Aviatie Civila! 

Pentru a te inscrie vei avea nevoie de o licenta medicala clasa 2 si o diploma de absolvire a liceului. Cea de bacalaureat nu este obligatorie. Evident, trebuie sa ai cel putin 18 ani. 

De ce sa urmezi un curs la Scoala Superioara de Aviatie Civila? Institutia beneficiaza de 15 avioane, 4 elicoptere si 5 simulatoare, inclusiv simulatoare pentru lupta cu focul si simulatoare de cabina, perfecte pentru a exersa diverse situatii de care te-ai putea lovi pe timpul zborului. Printre avantaje se mai numara si cele 12 sali de clasa, aula si laboratorul multimedia, dar si hangarul si centrul de pregatire/cazare. Autorizarea E.A.S.A si cei peste 4000 de absolventi fericiti garanteaza calitatea acestei institutii!

Trebuie sa cunosti bine spre foarte bine limba engleza

Pe langa abilitatea de comunicare, pregatirea si conduita, o buna stapanire a limbii engleze va fi absolut necesara pentru a practica acest job. Evident, nu vorbim doar despre teste scrise, ci si despre interviuri in limba engleza. Tine minte ca iti va fi mult mai usor sa te angajezi la companiile straine daca ai in maneca si acest as. 

Trebuie sa ai un aspect fizic placut 

Prin aspect fizic placut intelegem de fapt un aspect fizic ingrijit. Asadar, in cazul femeilor se recomanda sa aiba unghiile ingrijite, un machiaj discret si o tinuta cat mai decenta. In cazul barbatilor se vor aplica aceleasi reguli, singura diferenta fiind cea legata de machiaj. In loc de machiaj, se recomanda ca parul facial, daca exista, sa fie cat mai ingrijit. 

Trebuie sa nu ai tatuaje vizibile

Majoritatea companiilor vor accepta inclusiv candidati cu tatuaje, dar doar daca acestea nu se afla in locuri vizibile. Daca vor fi acoperite de uniforma, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji. 

E drept, exista si companii care nu accepta sub nicio forma tatuaje, de exemplu Qatar Airways. Acest lucru se datoreaza faptului ca tatuajele sunt in contradictie cu preceptele religiei islamice. 

Trebuie sa ai o anumita inaltime 

Acest aspect difera de la o companie la alta dar, in general, ca femeie trebuie sa ai minimum 1.57 cm, iar ca barbat 1.75 cm. Desigur, la anumite companii se va aplica inclusiv regula celor 212 cm, mai exact trebuie sa poti atinge aceasta inaltime fara incaltaminte, descult/a si ridicat/a pe varfuri. 

Ei bine, te califici?

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.