Carnea pe baza de plante capata amploare pe fondul unei populatii vegetariene in crestere, dar si o mai mare constientizare a necesitatii de a reduce consumul de proteine si alimente de origine animala. Profitand de acest val vegetal si pro-mediu, mai multe companii au dezvaluit produse super intrigante: inlocuitori de carne de animale.
De ce sa alegi inlocuitorii de carne?
Din acest motiv, carnea de legume se prezinta ca inlocuitor ideal pentru cei care doresc sa elimine sau sa reduca consumul de carne, datorita aspectului si gustului lor foarte asemanator si a marii versatilitati culinare.
Si vorbim de mancare, la plural, pentru ca exista diferite tipuri de carne vegetala, cu arome si caracteristici foarte diferite, dar toate cu posibilitati nesfarsite in bucatarie si garantand un aport ridicat de nutrienti precum carbohidrati, fibre, vitamine si minerale.
Dar nu numai, carnurile vegetale se remarca prin continutul ridicat de proteine vegetale si continutul scazut de calorii, ceea ce le face incredibil de sanatoase si benefice pentru sanatate. Astfel, pentru cei care adora gustul carnii, dar nu vor sa omoare animale pentru a le manca, acesti inlocuitori de carne s-ar putea dovedi foarte interesante pentru multi dintre noi.
Una dintre cele mai populare carnuri pe baza de plante este un inlocuitor carne tocata din mazare, 100% vegetal facut dintr-un amestec de ingrediente si arome. Se gaseste in diferite tipuri de arome, care includ absorbtia aromei astfel incat, pe langa crud, poate fi gatit cu tehnici precum prajit, gratar, marinat sau aburit.
8 motive bune pentru a incerca sa renunti la carne
- Iti imbunatateste sanatatea
- Ajuta la protejarea mediului inconjurator
- Inlocuitorii de carne s-au imbunatatit dramatic
- Exista multe optiuni delicioase
- Pentru animale
- Este foarte bun pentru pierderea in greutate
- Te poate ajuta sa arati mai tanar
- Chiar si sa renunti putin face diferenta
Carnea pe baza de plante este foarte versatila si pot fi folosita in diferite feluri de mancare.
Proteina de mazare galbena este cultivata in Canada si este preparata in amestec cu alte ingrediente, iar asemanarea sa cu carnea este enorma. Atat de mult incat este obisnuit sa o gasesti in tocanite, burgeri si chiar pane.
In final, vom prezenta proteina texturata de mazare obtinuta din mazarea galbena prin hidratarea fainii sau a concentratului acesteia. Forma sa granulata o face asemanatoare cu carnea tocata, deci este o optiune ideala pentru a o inlocui.
Incorporeaza-le in preparatele tale
Aceste alimente se remarca prin bunul gust, aproape identic si la fel de intens ca cel al carnii, in special al carnii rosii. Dar dincolo de consumul de carne de legume la gratar, are o mare versatilitate in bucatarie, putand fi folosita in mai multe feluri de mancare.
Proteina din mazare poate fi gasita sub mai multe forme precum burgeri, tocane, fasii de curry, chili, amestecuri de taco, carnati sau chiftele si pot fi incluse in salate, lasagne sau cannelloni. Proteina texturata din mazare este ideala pentru utilizare ca si carne macinata in umplutura, burgeri si chiftele si chiar si in sos bolognez.