Ce avantaje ofera angajarea unui avocat?

Avocatul nu este usor de abordat de catre persoanele fizice. Intr-adevar, termenul „avocat” poate fi infricosator. Unii oameni chiar cred ca nevinovatia lor ii scuteste de angajarea unui avocat. Dar, nevinovat sau vinovat, in faza amiabila sau contradictorie, acest auxiliar al justitiei poate fi foarte util.

El este un specialist

El este un specialist in domeniul juridic. Pentru a obtine acest statut, acestia au fost supusi unei instruiri extinse. Unii aleg sa se specializeze intr-un anumit domeniu de activitate (divort, drept penal etc.). Altii nu sunt specializati si pot avea un domeniu mai larg de expertiza, acestia sunt avocati generalist. Indiferent daca alegeti un avocat specialist sau un avocat generalist, veti primi ajutorul de care aveti nevoie pentru cazul vostru.

Avocatul este experimentat

Avocatul are avantajul experientei, fie ca vorbim de unul generalistsau de un avocat civil comercial administrativ. De-a lungul anilor sai de consiliere si aparare a drepturilor, a reusit sa dobandeasca si sa dezvolte cunostintele.  Obligatia sa de formare permanenta ii permite sa asigure cea mai buna aparare a clientului sau pentru a castiga sau a minimiza pierderile unui proces. Avocatul are cunostinte juridice, la curent cu reformele, ceea ce ii permite sa reactioneze in conformitate cu solicitarile dumneavoastra.

El este un consilier

El are mai multe roluri: este un aparator, dar si un consilier pentru clienti. El este un profesionist in domeniul consultantei juridice. Faptul de a avea un avocat va va permite sa puneti intrebari cu privire la situatia dumneavoastra si sa evitati conflicte viitoare. De exemplu, daca doriti sa infiintati o societate, acesta va va sfatui cu privire la tipul de societate care se va potrivi cel mai bine situatiei voastre. In cele din urma, sfaturile sale sunt esentiale pentru evitarea sau pregatirea pentru litigii.

Avocatul este aparatorul clientului

Este un aparator fervent al intereselor clientilor sai in timpul procesului. In primul rand, el are o obligatie de loialitate si de dedicare. In al doilea rand, utilizarea unui avocat este obligatorie in anumite proceduri. In cele din urma, acesta ofera o aparare profesionala partii adverse.

El este un confident

El este obligat sa respecte secretul corespondentei si mai ales secretul profesional. Secretul profesional este general, absolut si de ordine publica. Astfel, tot ceea ce ii spuneti avocatului vostru trebuie sa ramana secret. Aceasta obligatie de confidentialitate se aplica informatiilor despre clientul dumneavoastra, dar si partenerilor acestuia, fie ca sunt martori sau adversari. In al doilea rand, aceste informatii raman confidentiale, indiferent daca sunt furnizate oral sau in scris. In cele din urma, in caz de nerespectare a acestei obligatii, avocatul poate fi sanctionat si exclus din barou.

Avocatul este un redactor de documente juridice

Acesta are dreptul de a oferi o securitate juridica mai mare pentru actele juridice. Atunci cand contrasemneaza un act juridic, avocatul recunoaste ca si-a indeplinit obligatia de a consilia si de a informa. Astfel, este o garantie a integritatii consimtamantului partilor. Dar este, de asemenea, o garantie pentru partile implicate. Acestia se pot baza pe validitatea actului care are valoare probatorie.

Drepturile omului in Romania

Drepturile omului in Romania sunt in general respectate de guvern. Cu toate acestea, au existat ingrijorari cu privire la acuzatiile de brutalitate a politiei , maltratarea minoritatii romi , coruptia guvernamentala, conditiile precare din inchisoare si independenta judiciara compromisa. Romania a fost clasata pe locul 59 din 167 de tari in Indexul Democratiei din 2015 si este descrisa ca o „democratie defectuoasa”, similara cu alte tari din Europa Centrala sau de Est .

Coruptia in Romania este o problema sistemica grava, potrivit raportului anticoruptie al CE. Desi lupta anticoruptie a cunoscut o tendinta ascendenta in ultimii ani, iar investigatiile Directiei Nationale Anticoruptie (NAD) au dus la un proces al unui fost prim-ministru in 2015  si alti reprezentanti publici importanti, coruptia afecteaza inca multe aspecte ale vietii. Raportul Departamentului de Stat al SUA privind practicile privind drepturile omului subliniaza ca mita a ramas un lucru obisnuit in sectorul public. Romania si Bulgaria sunt singurele state membre ale UE monitorizate prin intermediulMecanismul de cooperare si verificare.  MCV a fost infiintat la momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana in 2007 pentru a remedia deficientele reformei judiciare si a luptei impotriva coruptiei.

Desi s-au inregistrat imbunatatiri semnificative, coruptia ramane o problema, care afecteaza multe domenii ale vietii. In ciuda faptului ca legea si reglementarile romanesti contin prevederi menite sa previna coruptia, aplicarea a fost in general slaba pana de curand. Imaginea Romaniei a fost grav afectata de criza politica din 2012, cand Comisia Europeana si-a exprimat ingrijorarea cu privire la statul de drept. Comisia a criticat, de asemenea, Romania pentru ca nu a eliminat coruptia si influenta politica in institutiile sale de stat. Protestele romanesti din 2017 au fost proteste publice masive impotriva planurilor guvernamentale de dezincriminare a anumitor forme de coruptie.

Brutalitatea politiei este, de asemenea, o problema. Politia Romana a fost demilitarizata in 2002, si a fost reorganizata, pentru a o moderniza si a o scapa de fostele practici abuzive mostenite din epoca comunista. Cu toate acestea, probleme, cum ar fi brutalitatea politiei, sunt raportate ca persista.

 

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.