Care sunt beneficiile serelor si a solariilor?

Gradinile urbane ofera o serie de beneficii pentru locuitorii oraselor si pentru mediul inconjurator. Gradinile urbane pot contribui la crearea unui mediu de viata mai durabil, oferind un microcosmos al mediului natural in care sunt situate, educandu-i in acelasi timp pe ocupantii lor cu privire la importanta sustenabilitatii.

Exista multe tipuri diferite de gradini urbane, fiecare dintre acestea avand propriul set unic de beneficii. Serele sunt cel mai comun tip de gradina urbana si ofera o serie de avantaje unice.

Serele pot contribui la cresterea accesului locuitorilor din mediul urban la alimente proaspete si locale, precum si la asigurarea unui spatiu pentru a cultiva plante care nu ar creste in mod obisnuit in mediul urban, cum ar fi orhideele. De asemenea, serele contribuie la cresterea aprovizionarii cu alimente locale a locuitorilor din mediul urban, oferind un spatiu in care fermierii isi pot vinde produsele.

Solariile sunt un alt tip comun de gradina urbana si ofera o serie de avantaje fata de sere. Solariile sunt deosebit de potrivite pentru gradinile urbane, deoarece pot fi amenajate in orice locatie. Solariile nu necesita autorizatii costisitoare sau sigilii de protectie solara si pot fi discrete atunci cand nu sunt folosite. De asemenea, https://www.columnashop.ro/ ofera o varietate de produse pentru sere si solarii.

Deci, te-ai decis sa cumperi o sera sau un solar? Fie ca sunteti la prima achizitie al unui solar sau un profesionist experimentat, exista cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont. Iata cateva sfaturi pentru a profita la maximum de achizitia dumneavoastra!

In primul rand, durabilitatea este esentiala. Nimic nu este mai frustrant decat sa investesti intr-un solariu si apoi sa realizezi ca distrugi planeta in acest proces. Asigurati-va ca cercetati cele mai ecologice, cele mai sustenabile sere si solarii de pe piata si alegeti-o pe cea care se aliniaza cu valorile dvs.

In al doilea rand, asigurati-va ca gasiti un solariu sau o sera care a fost construita la comanda pentru nevoile dvs. specifice. Unele solarii si sere vin cu caracteristici precum un acoperis de sera care se poate deschide sau inchide, ceea ce poate face o mare diferenta in ceea ce priveste cantitatea de lumina solara si fluxul de aer pe care il puteti obtine in interior.

In al treilea rand, tineti cont de costul intretinerii. Solariile si serele trebuie intretinute pentru a functiona in mod corespunzator si pentru a arata cat mai bine. Acest lucru poate include fertilizarea regulata, udarea si controlul daunatorilor. Faceti un buget adecvat si luati in considerare costul intretinerii atunci cand faceti achizitia.

In al patrulea rand, fiti pregatiti sa instalati ecrane si capace pentru ferestre. Daca locuiti intr-o zona insorita, ar fi bine sa luati in considerare posibilitatea de a va proteja ferestrele pentru a impiedica patrunderea luminii solare. Solariile vin, de asemenea, cu capace de fereastra care pot fi inchise pentru a tine la distanta elementele.

In al cincilea rand, fiti pregatiti sa primiti multi vizitatori! Solariile si serele sunt atractii turistice populare, asa ca fiti pregatiti sa raspundeti la o multime de intrebari! Asigurati-va ca aveti suficiente scaune, paturi si gustari la indemana pentru a-i face pe toti fericiti.

In cele din urma, nu uitati sa va bucurati de solariu sau de sere! Fie ca va petreceti timpul la soare intr-o zi insorita sau va recoltati propriile fructe si legume cultivate in casa, solariile si serele pot fi o modalitate excelenta de a obtine o lumina solara suplimentara si de a face miscare.

Cum sa cultivi cartofi?

Gustul si textura cartofilor de casa sunt cu mult superioare celor cumparati din magazin! Cartofii de gradina ofera, de asemenea, o multime de nutrienti. Iata cum sa cresti si sa recoltezi cartofi in gradina de acasa.

Cartoful ( Solanum tuberosum ) este un membru al familiei solanaceelor, care include rosii, ardei si vinete. Aceasta leguma cu vreme rece da in mod obisnuit recolte mai mari in partea de nord a SUA, cu toate acestea, pot fi cultivate ca cultura de iarna in climatele mai calde.

Partea comestibila a cartofului este „tubercul” subteran, care este o portiune extinsa de depozitare subterana a plantei de cartofi. Tuberculul se dezvolta din tulpini subterane numite stoloni odata ce plantele au o inaltime de 6 pana la 8 inci, sau in jur de 5 pana la 7 saptamani dupa plantare.

Cartofii sunt o leguma straveche care a fost documentata pentru prima data de incasii din Peru. Potrivit Consiliului pentru cartofi din Maine, aceasta leguma a ajuns in coloniile americane in 1621, cand guvernatorul Bermudelor a trimis cartofi guvernatorului Virginiei la Jamestown.

Acum, leguma numarul 1 din America, cartofii sunt o sursa de carbohidrati (energie) fara grasimi si fara colesterol. Dar este pielea pe care nu trebuie sa o aruncati; Pielea furnizeaza 45% din vitamina C zilnica si 18% din potasiu, precum si tiamina, riboflavina, folat, niacina, magneziu, fosfor, fier si zinc.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.