Călătorește în stil cu BMW rulate: Sfaturi de achiziție

Bayerische Motoren Werke AG sau BMW este poate cel mai cunoscut producător de maşini de lux şi chiar de motociclete de calitate din Germania. Dacă la început produce motoare de avioane, BMW s-a specializat şi a lansat după ceva ani şi autovehicule de lux, elegante şi foarte puternice.

Pentru cine nu îşi permite să cumpere un BMW nou pentru călătoriile ce vor urma mai este şi varianta achiziţiei unor BMW-uri rulate. 

Ce înseamnă BMW rulate și de ce să le alegeți? 

O maşină rulată vin de la un proprietar, deci au fost folosite un timp, au depăşit kilometrii iniţiali, dar funcţionează foarte bine, sunt verificate şi gata de drumul spre călătoriile planificate. 

Raportul calitate-preţ este excelent de fiecare dată la un BMW rulat, cu siguranţă vei face şi ceva economii dacă vei merge spre BMW rulate, te vei bucura de călătorii în stil cu BMW-ul tău rulat şi nu vei avea grijă bugetului pentru vacanţă, care s-ar putea să nu mai existe dacă dai banii pe un BMW nou.

Pe piaţă vei găsi destule firme care îţi oferă BMW rulate, oferta este extrem de variată, ai maşini din toate seriile şi generaţiile, deci vei avea ce să compari şi cum să găseşti în doar câteva minute cel puţin 3-5 modele care ar putea să fie următoarea ta maşină „de cursă lungă”.

Sfaturi pentru alegerea BMW-ului potrivit

Dar pentru că ai atât de multe variante când vine vorba despre BMW rulate ne-am gândit că nu ar strica să ai şi câteva sfaturi esenţiale de achiziţie BMW rulate în aşa fel încât să iei mereu cele mai bune decizii şi să ai în garaj şi cel mai bun BMW rulat pentru tine şi pentru călătoriile tale viitoare.

  • Gândeşte-te şi la costurile cu toate reparaţiile – vezi dacă găseşti piese de schimb mereu pentru modelul tău de BMW rulat pe care îl vei lua, dacă ai service-uri ce se vor ocupa de BMW-uri, cât costă reparaţiile acolo. Evită modelele foarte noi pentru că s-ar putea să nu ai piese şi să nu ai nici service pentru ele, achiziţionează modele mai vechi un pic ca să ai oricând piese pentru ele şi să te descurci în orice fel de situaţie;
  • Nu uita de inspecţia şi evaluarea fizică şi tehnică pentru orice BMW rulat – nu te baza doar pe ce vezi, pe cum arată maşină la exterior, fă o inspecţie tehnică şi fizică interior-exterior, apelează şi la un mecanic cu experienţă, ascultă părerea sa şi încearcă să vezi dacă maşina ta rulată poate fi folosită în siguranţă maximă indiferent de drumurile pe care te vei deplasa cu ea;
  • Mergi la un test drive neapărat – mai ales dacă te gândeşti să foloseşti BMW-ul rulat şi în călătorii, nu doar în oraş, pentru deplasări pe distanţe scurte, solicită un test drive. Aşa vezi cum merge maşina, cum se comportă pe distanţe variate, pe diverse tipuri de carosabil şi în diferite condiţii. Fii atent la transmisie, la frânare, la schimbătorul de viteză, la sunete ciudate, zgomote, vibraţii atipice. Este bine să documentezi tot ce nu îţi convine la maşină şi să vorbeşti şi cu mecanicul sau să îl ai cu tine cât faci un test drive. Stabileşte clar că vrei un test drive pe distanţe mai lungi şi ceva mai mult timp şi comunica la final vânzătorului de maşini rulate tot ce nu ţi-a convenit ca să ai şi un preţ poate mai bun la final sau să te fereşti de anumite probleme după ce iei maşina rulată;

BMW rulate de încredere - Alege calitatea și performanța la prețuri accesibile

Negocierea îți poate aduce un preț mai bun pentru BMW rulate

Negociază, negociază şi iar negociază. Chiar dacă te gândeşti că este vorba de BMW-uri rulate şi ar trebui să ai un preţ decent, este bine să te înveţi să negociezi şi să nu accepţi preţul care ţi se spune de prima dată. Aşteaptă mai întâi o ofertă, ia în considerare şi preţul tău de pornire, comunică-i celui din faţa ta, nu veni niciodată cu preţuri foarte mici sau cu pretenţii prea mari în negociere. Echilibrul este de dorit când negociezi pentru orice fel de BMW rulat.

  • Fixează un buget pentru maşini rulate pe care ţi-l permiți – când te gândeşti la buget gândeşte-te că discuţi despre BMW, un brand şi o maşină foarte scumpe, aşa că preţurile nu vor fi foarte mici, cu siguranţă. Raportează mereu bugetul la valoarea reală de piaţă a maşinii rulate, la model, vechime în piaţă, la dotări şi probleme, ce are, ce nu are maşina rulată;
  • Nu cumpăra de la proprietari pe care nu îi cunoşti, preferă dealerii autorizaţi cu experienţă în piaţă – ai preţuri bune, maşini bune şi puternice, reparate, întreţinute excelent, maşini rulate care chiar funcţionează şi pe care le poţi testa dacă doreşti. Te bazezi pe specialiştii de la dealerul auto şi pe calitatea maşinilor rulate aduse spre vânzare;
  • Atenţie la rata de depreciere – chiar dacă la început, când cumperi, nu ţi se pare atât de importantă, rata de depreciere intra în scena când vrei să vinzi maşina mai târziu. Cumpără doar maşini BMW rulate mai noi, cu serii recente, astfel încât rata de depreciere să nu fie foarte mare odată ce trec anii. Evaluează rata de apreciere pentru modelul de BMW rulat periodic şi când vezi că scade sub o anumită valoare încearcă să vinzi mai departe maşina ta ca să nu rişti să o dai pe mai nimic când rata de depreciere este totuşi prea mare.

Istoricul maşinilor rulate BMW este extrem de important! Trebuie să îl ai şi să îl consulţi înainte de a cumpăra orice maşină rulată. Aşa vezi dacă au fost accidente, reparaţii frecvente, probleme. Pe lângă istoric ai nevoie şi de actele maşinii, pe care iarăşi trebuie să le verifici ca să vezi dacă totul este în regulă din punct de vedere juridic, legal.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.