In calitate de profesionist in alimentatie, trebuie sa iti permiti o tunica de bucatarie de calitate pentru a lucra eficient, dar si pentru a te prezenta bine atunci cand intalnesti un client.
In acest articol, iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa alegi cea mai buna tinuta de lucru pentru stilul si practica ta.
Alegerea materialului textil potrivit pentru tinuta ta profesionala
Este important sa fii atenti la materialul textil preferat pentru tunica ta de bucatarie. Astfel, o tesatura pe baza de bumbac (in cel mai bun caz, 100%) este de preferat, deoarece este un material vegetal alergenic foarte scazut. De asemenea, este ieftin si accesibil, spre deosebire de alte tesaturi utilizate.
In plus, bumbacul este rezistent, se calca usor si nu retine mirosurile, ceea ce reprezinta un plus semnificativ atunci cand iti petreci ziua in bucatarie. In cele din urma, bumbacul este o tesatura confortabila, usoara pe piele si nu foarte rigida.
Alege un model practic, in care sa te simti confortabil
Astazi exista multe tinute pentru bucatari. Pentru a alege modelul care ti s-ar potrivi cel mai bine ca profesionist, trebuie sa iti analizezi nevoile si utilizarea zilnica a hainelor de lucru.
Esti genul care are nevoie de buzunare, prefera nasturii decat fermoarele, trebuie sa iti suflece manecile? Pune-ti acest tip de intrebare pentru a-ti identifica modelul ideal. Ar trebui sa te poti simti confortabil intr-un articol vestimentar pe care il vei purta cateva ore pe zi. Este cazul si sortului de bucatarie.
Poti alege un sort de bucatarie cu pieptar rosu, recomandat pentru protectia uniformei de lucru a personalului din industria alimentara, HoReCa, restaurante, market-uri. Ca si caracteristici, are un buzunar aplicat, reglare talie si lungime cu ajutorul legatorilor.
Alegerea gecii de bucatarie potrivite pentru a fi prezentata in sala de mese
Tunica de bucatarie a unui profesionist, precum si un sort de bucatarie nu sunt menite doar sa fie o uniforma purtata in camera din spate. In functie de unitatea in care lucrezi, este posibil sa ti se solicite sa mergi in sala pentru a te intalni cu clientii.
Prin urmare, trebuie sa poti purta o jacheta de bucatarie de calitate, care sa iti puna in valoare stilul si atmosfera dorita de restaurant. Daca scopul este sa te arati intr-o lumina rafinata, sfatul este ca tu sa optezi mai mult pentru un model clasic in alb sau negru, pe care sa fie brodat numele sau sigla restaurantului tau.
Dimpotriva, daca obiectivul este de a evidentia o anumita creativitate si originalitate, nu ezita sa optezi pentru o tinuta de lucru mai avangardista si neobisnuita (fie in ceea ce priveste culorile, fie forma).
Oricare ar fi alegerea ta finala, tunica unui bucatar trebuie, in orice caz, sa fie adaptata cat mai mult posibil corpului tau. In calitate de profesionist, trebuie sa te poti misca cu usurinta, sa lucrezi fara a fi impiedicat de material si sa te bucuri zilnic de hainele de lucru, fie ca este vorba de tunica, pantaloni sau sortul de bucatarie.