Rovinieta România – achită taxa de drum online

Cea mai simplă și eficientă metodă pentru șoferii care doresc să achite rovinieta în România este online, prin intermediul portalului roviniete.online.

Rovinieta a fost introdusă în România în anul 2002 (1 iulie), prin intermediul OUG 15/0002, și avea drept scop aducerea de bani la bugetul statului în vederea întreținerii și extinderii rețelei de drum naționale. Pe atunci această taxă se putea achita doar în benzinăriile situate la limitele localităților și presupunea un stiker care trebuia lipit în parbrizul autoturismului. Verificarea existenței se făcea doar prin intermediul agenților constatatori, la fața locului, în urma unei opriri în trafic de către Poliția Rutieră.

Astăzi lucrurile stau mult diferit, atât în ceea ce privește achiziția dar și pentru controlul rovinietei. Achiziția rovinietei se face astăzi online prin intermediul portalurilor de genul roviniete.online, din confortul casei sau al mașinii, fără să mai fim nevoiți să ne deplasăm nicăieri, iar controlul rovinietei se face de către CNAIR, prin intermediul camerelor fixe în număr de peste 100, amplasate strategic pe toate drumurile importante din România. Desigur, CNIAR are încă în subordine și echipaje mobile care nu mai depind de Poliția Rutieră pentru a verifica rovinieta, acestea au la dispoziție camere care pot identifica în baza numărului de înmatriculare al autoturismului dacă acesta are sau nu achitată taxa de drum.

Amenzile pentru lipsa rovinietei s-au mărit și ele considerabil, astăzi cei care sunt surprinși fără rovinietă valabilă pe drumurile din afara localităților din România riscă o amendă cuprinsă între 275 și 550 RON. Amenzile sunt destul de piperate comparând cu tariful de bază al rovinietei cu o valabilitate de 12 luni, respectiv 139.34 RON. Amenda maximă se aplică în cazul în care șoferii nu achită minimul de 275 RON în 15 zile de la primirea prin poștă a procesului verbal.

Ce avantaje au șoferii care doresc să achite rovinieta prin intermediul roviniete.online

  • Alerte pentru rovinietele expirate – cea mai bună metodă de a sta la depărtare de amenzile CNAIR. După cum bine știm, peste 99% dintre cei amendați pentru lipsa rovinietei în România sunt șoferi care au uitat să achite taxa de drum, neștiind că este expirată. Nu putem spune că este rea voință atât timp cât există posibilitatea de a cumpăra rovinieta pentru o singură zi contra sumei de 12.44 RON. Evident cei amendați sunt șoferi care nu sunt conștienți de statusul taxei de drum. Din fericire serviciile online vin la pachet cu multă automatizare. Astfel, șoferii care aleg să cumpere rovinieta prin intermediul roviniete.online beneficiază în mod gratuit de alerte pentru rovinieta care urmează să expire. Singura condiție pentru a beneficia de acestea este să se achite taxa de drum pentru mai mult de 30 de zile. Alertele sunt trimise prin SMS și e-Mail clienților portalului cu puțin timp înainte ca rovinieta achiziționată să expire și astfel, șoferii se pun la adăpost de amenzile CNAIR, reînnoindu-și rovinieta cât mai rapid.
  • Verificare rovinieta după număr – încă o situație neplăcută este aceea în care șoferii știu că au achitat taxa de drum dar în realitate aceasta este expirată demult. Aceștia nu beneficiază de clemență din partea CNAIR chiar dacă au avut rovinietă timp de 20 de ani continuu. Atunci când există incertitudine legată de valabilitatea rovinietei, există posibilitatea de a efectua o verificare rovinieta după număr prin intermediul roviniete.online. Serviciul este de asemenea unui oferit gratuit și poate fi accesat oricând, la orice oră, nefiind condiționat de o achiziție ulterioară. Este un serviciu preventiv oferit celor care nu mai știu cu exactitate când anume le expiră rovinieta. Acest serviciu a salvat și salvează în continuare mulți șoferi de amenzile CNAIR, la fel ca și serviciul de emitere alerte prin SMS.

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.