Cele mai bune 17 aplicatii de editare foto din 2019 pentru iPhone si Android

Cele mai bune 17 aplicatii de editare foto din 2019 pentru iPhone si Android

In societatea actuala daca vrei sa impresionezi, trebuie in primul rand sa captezi atentia, iar asta este extrem de dificil de facut. Mai ales ca traim in era retelelor de socializare, in care atentia pe care reusim sa o acordam oamenilor sau lucrurilor s-a redus la numai 8 secunde.
Si totusi, imaginile foto sunt un mod eficient de a atrage atentia cuiva. Pana la urma, stim cu totii ce se spune: “o poza face cat o mie de cuvinte!”. Iata de ce 32% dintre specialistii in marketing spun ca imaginile vizuale sunt cea mai importanta forma de continut pentru afacerile lor.
Insa pentru ca imaginile sa atraga atentia, trebuie ca ele sa fie bune, pentru ca e evident, concurenta este acerba!

Asadar, cum poti fi sigur ca imaginile tale arata uimitor, ca atrag atentia oamenilor si ca ii fac pe acestia sa iti descopere brandul? Va trebui sa folosesti cele mai bune aplicatii de editare foto disponibile in acest moment.
Nu stii care sunt cele mai bune aplicatii destinate editarii foto? Ei bine, esti in locul perfect. In cele ce urmeaza iti vom explica exact care sunt cele mai bune aplicatii pentru editare foto, atat pentru iOS cat si pentru Android, si iti vom explica si de ce. Sa trecem la treaba deci!

1. Snapseed

Disponibila pe iOS si pe Android. Gratuita.
Ideala pentru editare foto avansata pe un dispozitiv mobil.

Snapseed, produsa de cei de la Google, are un efect excelent, reusind sa rivalizeze cu editoarele foto din varianta desktop, gratie gamei sale uriase de caracteristici si interfetei intuitive.
Exact cum te asteptai, aceasta aplicatie gratuita de editare foto vine la pachet cu o gama de filtre prestabilite. Cu toate acestea, spre deosebire de majoritatea aplicatiilor, poti edita aceste filtre si iti poti chiar crea propriul tau filtru de la zero.
De asemenea, Snapseed contine toate instrumentele clasice, de la crop, pana la indreptare, rame, text, vignete, etc. Iar functia de sharpening isi face treaba fara sa faca imaginea sa arate granulat.
Iar lucrurile abia acum devin interesante!
Snapseed lucreaza cu precizie, ceea ce iti va permite sa editezi in adancimea campului vizual. Fotografii fac asta adesea pentru a face fundalul sa para neclar si sa scoata in evidenta elementele din prim-plan.
Exista de asemenea si un instrument numit “ajustare selectiva”, pe care il ai la dispozitie in Snapseed. Acest buton iti permite sa selectezi o anumita zona a imaginii si sa ii ajustezi saturatia, contrastul si luminozitatea.
In plus, aplicatia iti salveaza istoricul de editare, astfel incat sa poti modifica in orice moment editarile anterioare.

2. VSCO

Disponibila pe iOS si pe Android. Gratuita.
Ideala pentru filtre cu look clasic.

La fel ca si Instagram, VSCO combina o camera, instrumente pentru editare si o comunitate online. Dar ideea principal sunt filtrele.
Aceasta aplicatie gratuita de editare foto ofera o gama de filtre uimitoare, care iti fac pozele sa arate ca si cum ar fi fost facute cu o camera analogica, cu film. Aceste filtre soft si subtile adauga clasa pozelor tale, comparativ cu multe preconfiguratii extrem de filtrate de pe Instagram.
Filtrele din VSCO sunt, de asemenea, ajustabile printr-un simplu slider.
Desigur, pe langa aceste filtre vei avea la dispozitie si toate instrumentele standard de editare, asa cum sunt ajustarile, crop-ul, marginile si vignetele. De asemenea, poti folosi VSCO pentru a ajusta expunerea, contrastul, temperatura sau tonurile pielii.
Odata ce ti-ai terminat de editat poza, o poti share-ui pe comunitatea ta de VSCO sau pe alte retele sociale, asa cum este Instagram, de pilda.

3. Prisma Photo Editor

Disponibila pe iOS si pe Android. Gratuita.
Ideala pentru a-ti transforma pozele in “picturi” si “desene” artistice.

Desigur, cele mai multe filtre care transforma imaginile in desene sau picturi sunt de-a dreptul oribile. Prisma insa este exceptia!
Aceasta aplicatie gratuita de editare foto foloseste retele neuronale artificiale (orice ar insemna asta) care “permit utilizatorilor sa isi faca pozele sa para ca si cum ar fi fost pictate de Picasso, Munch sau chiar Salvador Dali”.
Fa o incercare, e posibil sa fii surprins de cat de mult iti va placea.
Poti plati pentru a avea acces la filtre aditionale, insa ai la dispozitie oricum un set generos oferit in varianta gratuita.
Prisma are si ea propria sa comunitate online, asemeni Instagram-ului. Asa ca odata ce ai terminat de editat, poti da share imaginii in feed-ul de Prisma, o poti salva direct pe dipozitivul tau mobil, o poti posta pe un site de socializare sau o poti trimite pe email sau prin mesaj.

4. Adobe Photoshop Express

Disponibila pe iOS si pe Android. Gratuita.
Ideala pentru editare foto completa.

Adobe Photoshop Express ia multe dintre cele mai bune instrumente de editare foto ale Photoshop-ului si le inghesuie intr-o aplicatie mobila.
Si in ciuda faptului ca ofera o multime de caracteristici avansate, aceasta aplicatie gratuita de editare foto este usor de folosit pe un ecran touchscreen mic.
Incarca pur si simplu o poza de pe telefonul tau, fa o poza noua cu camera sau foloseste o imagine din contul de Adobe Creative Cloud si apoi treci la partea de editare in sine.
Aplicatia are toate instrumentele pe care te-ai astepta sa le aiba – crop, corectarea ochilor rosii, luminozitate, contrast, saturatie, filtre, margini, etc. Insa partea cea mai buna este selectia de filtre inteligente.
Aceste filtre corecteaza automat probleme comune, asa cum sunt temperatura culorii si problemele de expunere.
Inainte de a putea folosi Adobe Photoshop Express va trebui sa iti faci un cont gratuit pe Adobe.
Cand ai terminat de editat poza, o poti salva direct pe mobil sau ii poti da share pe alte aplicatii de marketing sau social media.

5. Foodie

Disponibila pe iOS si pe Android. Gratuita.
Ideala pentru a-ti duce pozele cu mancare la un alt nivel.

Toata lumea se face vinovata de postarea la un anumit moment dat a unei poze cu mancarea din farfurie. Foodie imbratiseaza acest impuls si te ajuta sa iti duci pozele cu mancare la un alt nivel.
Editorul este intr-o oarecare masura similar cu cel al Instagram-ului, cu exceptia faptului ca toate cele 30 de filtre si caracteristici de editare sunt create special pentru poze cu mancare.
In plus, te ajuta sa centrezi perfect cadrul luat de sus (celebrul “bird’s eye”) si face culorile sa iasa in evidenta.
Nu uita: daca faci poze cu mancare in mod obisnuit, ai neaparat nevoie de aceasta aplicatie de editare foto!

6. Adobe Photoshop Lightroom CC

Disponibila pe iOS si pe Android. Gratuita.
Ideala pentru profesionisti si pentru cei care vor sa faca ajustari rapide, dar profi.

Daca vrei sa avansezi in joc la un nivel mai inalt, incearca Adobe Lightroom CC.
Aceasta varianta aplicatie a popularului soft desktop ofera acces la instrumente de editare profesioniste in miscare. In plus, functioneaza chiar si pentru fisiere de tip RAW – un format de imagine de calitate inalta, popular in randul fotografilor.
Unul dintre lucrurile cele mai bune la aceasta aplicatie de editare foto este ca nu incearca sa faca totul pentru toata lumea!
In schimb, se concentreaza pe furnizarea unui set de instrumente de ajustare de inalta calitate prezentate ca slidere simple. Acestea iti permit sa ajustezi lumina, detaliile, culoarea, distorsiunea si granulatia fotografiei.
Daca vrei sa iti faci un cont pe Adobe Creative Cloud, vei avea de asemenea si acces la caracteristici aditionale. Acestea includ editarea selectiva si Adobe Sensei – un sistem de inteligenta artificiala care auto-taguieste imaginile in functie de continutul lor, permitandu-ti sa gasesti rapid imaginea ideala.

7. Photo Collage

Disponibila pe iOS si pe Android. Gratuita.
Ideala pentru crearea de colaje foto de top.

Exista multe aplicatii de editare foto gratuite care iti permit sa creezi colaje simple, iar Photoshop Express este una dintre ele. Insa Photo Collage duce lucrurile la un alt nivel!
Acest creator de colaje foto are mii de layout-uri, astfel ca poti alege mereu varianta ideala pentru nevoile tale.
Exista o gama foarte variata de stiluri si fundaluri interesante. In plus, poti adauga text si poti personaliza fonturile, culorile si dimensiunile.
Aplicatia iti pune de asemenea la dispozitie instrumente de foto editare, astfel incat nu trebuie sa folosesti mai multe aplicatii pentru a crea colajul ideal, cu pozele prfecte.

8. Adobe Photoshop Fix

Disponibila pe iOS si pe Android. Gratuita.
Ideala pentru editarea de portrete.

Adobe Photoshop Fix nu te ajuta la adaugarea de filtre si de efecte pentru fotografii, in schimb, este gandita in asa fel incat sa repare sau sa indeparteze aspectele nedorite ale imaginilor.
Poti folosi aceasta aplicatie simpla si intuitiva de editare foto pentru a face editari de nivel profesionist pentru pozele portret.
Pentru inceput, trebuie precizat ca acopera toate elementele de baza – poti ajusta punctele importante, umbrele, culorile si multe altele.
Insa cea care este cu adevarat impresionanta este sectiunea Liquify. Atunci cand incarci un portret, aplicatia va inregistra in mod automat fiecare dintre trasaturile faciale ale fiecarui subiect. Apoi le poti ajusta dimensiunea, forma si pozitia.
Daca esti utilizator de Creative Cloud, poti de asemenea sa dai share editarilor tale direct in varianta desktop a Photoshop, pentru a continua editarea.

9. Visage

Disponibila pe iOS si pe Android. Gratuita.
Ideala pentru retusarea pozelor selfie.

In primul rand trebuie sa stii ca nu e nimic in neregula cu cosurile, cu pungile de sub ochi, sau cu dintii care nu sunt chiar albi. Insa, ori de cate ori vanitatea vrea sa scoata la iveala o varianta mai buna a ta, Visage e gata si asteapta sa fie folosit!
Aceasta aplicatie gratuita pentru editarea de imagini iti permite sa retusezi usor si repede pozele portret. In primul rand poti face pielea sa arate mai fina, poti reduce stralucirea tenului, poti albi dintii, poti aplica machiaj in zona ochilor si multe altele.
Aplicatia include, de asemenea, si un set de fundaluri si efecte interesante.
Partea proasta este ca varianta gratuita a aplicatiei e plina de reclame, iar editarile tale foto vor avea un hashtag branduit aplicat. Varianta pro te va scuti de batai de cap din cauza problemelor de mai sus.

10. Enlight Photofox

Disponibila pe iOS. Gratuita.
Ideala pentru editarea artistica de imagini.

Enlight Photofox este cea mai tare aplicatie gratuita de editare foto artistica, ea castigand in anul 2017 premiul Apple pentru Design.
Una dintre cele mai populare caracteristici ale sale este capacitatea de a combina poze pentru a crea efecte dramatice. De asemenea, cu ajutorul ei poti adauga efecte grafice imaginilor tale.
Are multe dintre caracteristicile Photoshop-ului, asa cum sunt layerele. Desi curba de invatare nu este deloc asemanatoare. Ca atare, pentru a obtine efectul maxim din Enlight Photofox va trebui probabil sa urmaresti cateva tutoriale video.
Dezavantajul este ca varianta gratuita iti permite sa folosesti doar doua layere odata. Pentru o varianta pro va trebui sa te inregistrezi si sa platesti un abonament lunar sau sa iti cumperi aplicatia, daca vrei sa iti lasi creativitatea sa zburde libera cu tot ce are de oferit Enlight Photofox in varianta sa profi.

11. Instagram

Disponibila pe iOS si pe Android. Gratuita.
Ideala pentru share-uirea de poze pentru a construi o baza online de urmaritori.

Se intelege de la sine ca daca faci poze, Instagram este, fara doar si poate, locul in care sa le share-uiesti.
Instagram este cea de-a treia retea de socializare din lume, dupa Facebook si YouTube, iar din iunie 2018 aplicatia a depasit cifra de 1 miliard de utilizatori.
Platforma are toate instrumentele de editare foto de care poti avea nevoie, inclusiv filtre, efecte, text, stickere, suprapuneri si multe altele.
Cu toate acestea, Instagram iti ofera si instrumente care sa te ajute sa iti cresti numarul de followeri.
De pilda, poti valorifica Instagram Insights pentru a intelege angajamentul audientei fata de postarile tale, sau poti utiliza Instagram Stories sau Instagram Live pentru a te conecta cu urmaritorii intr-un mod mai interactiv.
Indiferent ce aplicatie ai folosi pentru a edita poze, pana la urma vei dori sa le incarci tot pe Instagram.

Cele mai tari aplicatii de editare foto contra cost

12. Afterlight 2

Disponibila pe iOS si pe Android. Costa 14.99 Lei.
Ideala pentru editare generala si suprapuneri artistice.

Aftertlight 2 se lauda ca este o aplicatie de editare foto completa, ceea ce este un sumar destul de corect.
Aplicatia are toate caracteristicile de baza pe care le poti dori, inclusiv instrumente cu ajutorul carora sa reglezi expunerea, saturatia, contrastul si tonurile. Iar optiunile de adaugare si personalizare a textului sunt foarte vaste.
In plus, exista peste 128 de rame din care poti alege si o multime de filtre excelente pe care le poti personaliza in asa fel incat sa se muleze pe nevoile tale.
Cel mai tare e ca exista un set de texturi care include efecte de prisma, efecte de film real, suprapuneri de film incetosat. Acestea iti permit sa creezi imagini unice cu care iesi in evidenta si care atrag atentia intotdeauna.
Aplicatia lucreaza si cu fisiere RAW, atat pe iOS cat si pe Android.
Una peste alta, Afterlight 2 isi merita banii, mai ales ca nu exista deloc costuri ascunse sau vreo taxa de inscriere recurenta.

13. SKRWT

Disponibila pe iOS si pe Android. Costa 9.99 Lei.
Ideala pentru reglarea perspectivei imaginilor.

Ai facut vreodata o poza superba dar care nu era incadrata corect? Poate ca perspectiva era putin inclinata sau stramba? Ei bine, SKRWT repara problemele de acest gen.
Aceasta aplicatie pentru editare foto iti permite sa reglezi perspectiva imaginilor tale, astfel incat totul sa fie perfect aliniat.
Are crop automat si posibilitatea corectarii perspectivei. Sau daca preferi, poti folosi “Corectia in 4 puncte” pentru a edita manual perspectiva imaginii.
De asemenea, poti folosi aplicatia pentru a corecta distorsiunile lentilei, o problema comuna la telefoanele smart. Nu e de mirare ca SKRWT se decrie drept “piesa lipsa din fotografia de calitate pe smartphone”.

14. Facetune

Disponibila pe iOS si pe Android. Costa 19.99 Lei.
Ideala pentru editarea profesionala a selfie-urilor.

Iti place sa faci selfie-uri? Facetune este o alta aplicatie destinata editarii fotografiilor portret, care are ca scop sa te ajute sa arati perfect.
Aplicatia iti permite sa faci rapid reglaje profesionale imaginilor tale. Poti face pielea sa para mai fina, poti albi dintii, poti elimina petele si bubitele si poti chiar ajusta pozitia unora dintre trasaturile faciale, cu doar cateva atingeri.
De asemenea, poti schimba si fundalurile selfie-urilor, folosind un set intreg de grafice amuzante.
Este bine sa folosesti Facetune cu moderatie, pentru ca daca te lasi dus de val selfie-urile tale pot ajunge foarte usor sa nu te mai reprezinte pe tine, ci niste papusi de ceara.
Din fericire poti apasa pe butonul albastru din josul ecranului pentru a face trecerea de la imaginea originala la versiunea editata. Astfel, poti sa iti dai seama cu usurinta daca ai mers prea departe.

15. Touch Retouch

Disponibila pe iOS si pe Android. Costa 9.99 Lei.
Ideala pentru indepartarea obiectelor nedorite din imaginile tale.

Ai facut vreodata o poza care sa contina un obiect pe care sa vrei sa il elimini? Ei bine, TouchRetouch este o aplicatie de editare foto care iti permite sa faci acest lucru.
Poti folosi aceasta aplicatie pentru a elimina obiecte precum cablurile de telefonie, stalpii, cablurile de electricitate, indicatoarele de pe strada sau cosurile de gunoi. De asemenea, cu ajutorul ei poti indeparta si cosuri, pete sau defecte sau chiar persoane care se baga in poza in mod enervant.
In plus, aplicatia este extrem de usor de folosit, majoritatea obiectelor putand fi indepartate cu o singura atingere. Cu toate acestea, daca ai nevoie de ajutor, exista tutoriale chiar in cadrul aplicatiei, care te invata cum sa te bucuri de ea la potentialul sau maxim.

16. Pixelmator

Disponibila doar pe iOS, pentru 24.99 Lei.
Ideala pentru o gama uriasa de caracteristici de editare foto.

Pixelmator acopera toate aspectele de care ai nevoie. Ea combina instrumentele de care au nevoie de la o aplicatie mobila atat fotografii cat si designerii grafici.
Este, cu alte cuvinte, o aplicatie multi functionala, care functioneaza pe layere. O poti utiliza pentru a imbunatati imagini, pentru a adauga grafice, text sau pentru a crea compozitii artistice avansate. Iar aplicatia vine la pachet cu template-uri, colaje si efecte prestabilite.
Partea cea mai buna este ca interfata este foarte simplu de folosit.
Aplicatia functioneaza, de asemenea, perfect cu softul pentru desktop Pixelmator, si el crontracost, astfel ca poti edita imagini oricand si oriunde ti-e mai usor.

17. Mextures

Disponibila doar pe iOS, costa 14.99 Lei.
Ideala pentru editarea in layere, rapida si profesionista.

Mextures este o aplicatie de editare foto care functioneaza pe layere, care face editarea foto avansata sa para foarte simpla. Poti folosi aplicatia pentru a pune unele peste altele diferite editari si reglaje si a le edita individual.
In plus, aplicatia vine la pachet cu destule filtre foarte frumoase pentru editare rapida. Si iti poti salva formulele de editare pentru a le aplica in viitor si altor poze.
De asemenea, este fantastica pentru aplicarea unui efect de prafuire, pentru granulatie, pentru textura, degradeuri sau pentru raze de lumina.

Concluzie

Exista atat de multe aplicatii pentru editarea foto pe piata, incat uneori poate deveni coplesitor sa o alegi pe cea potrivita.
Pentru cele mai bune rezultate, rezuma-te la una sau doua, pentru ca e mult mai bine sa devii foarte priceput sa lucrezi intr-o singura aplicatie, decat sa fii mediocru pe mai multe.
Iata concluzia pentru cele mai bune aplicatii de editare foto disponibile in 2019:

1. Snapseed. Perfecta pentru editare foto avansata pe device-uri mobile.
2. VSCO. Perfecta pentru filtre cu look clasic.
3. Adobe Photoshop Express. Perfecta pentru editare foto generala.
4. Adobe Photoshop Lightroom CC. Perfecta pentru profesionisti si pentru cei care vor sa faca reglaje foto rapide, in mod profesionist.
5. Prisma Photo Editor. Perfecta pentru a-ti transforma pozele in picturi si desene artistice.
6. Foodie. Perfecta pentru a-ti duce pozele cu mancare la un alt nivel.
7. Photo Collage. Perfecta pentru crearea de colaje foto de top.
8. Adobe Photoshop Fix. Perfecta pentru editarea fotografiilor portret.
9. Visage. Perfecta pentru retusarea selfie-urilor.
10. Enlight Photofox. Perfecta pentru editarea foto artistica.
11. Instagram. Perfecta pentru editarea si share-ul fotografiilor in online.
12. Afterlight 2. Perfecta pentru editare generala si suprapuneri artistice.
13. SKRWT. Perfecta pentru ajustarea perspectivei imaginilor.
14. Facetune. Perfecta pentru editari profesionale de selfie-uri.
15. TouchRetouch. Perfecta pentru indepartarea obiectelor nedorite din cadru.
16. Pixelmator. Perfecta pentru o gama uriasa de caracteristici de editare foto.
17. Mextures. Perfecta pentru editare in layere, rapida si profesionista.

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.