Orice persoana care pune sanatatea pe primul loc, probabil că si-a dat seama rapid că alimentatia joacă un rol important in vietile noastre. In anumite anotimpuri, anumiti oameni prefera sa renunte la carne, dar experții spun că atunci când este gătită în anumite moduri, acest produs poate fi gustos si benefic pentru sanatate. Carnea se serveste in functie de celelalte feluri de mancare.
De altfel, se recomandă ca bucata de carne rosie consumata intr-o saptamana nu depaseasca 18 inch. Aceasta este o cantitate generoasă, având în vedere că o porție trebuie să fie de aproximativ patru inch. Nutritionistii sustin că tăierea cărnii este de asemenea importantă. Carnea se poate gasi in magazine taiata file sau in bucati groase.
Pentru a va bucura de un fel de mancare plin de antioxidanți și cu putine calorii, noi va sugeram sa gatiti carne de păsăre hrănita cu iarbă. Atunci cand consumati carne roșie, gândiți-vă la aceasta mai mult ca la un ingredient, nu ca la un fel de mancare. Pe langa bucata de carne, adaugati legume sau tocană. Asadar, in acest articol va vom prezenta cum sa gatim carnea sanatos.
- Dezbatere despre carnea roșie
Mai multi nutritionisti sustin în general că bucatile de carne roșie (carne de vită, porc sau miel) au mai mult colesterol și grăsimi saturate decât puiul și chiar peștele. Grasimile saturate pot crește nivelul colesterolului din sânge și pot duce la bolile de inima. Totusi, deși studiile anterioare au arătat că consumul excesiv de carne roșie nu este sănătos pe termen lung, oamenii consumă acest aliment timp de secole.
Chiar daca multe persoane exagereaza in legatura cu carnea rosie, carnea rosie nu este chiar atât de nociva pentru oameni. Mai multe cercetări demonstreaza că alimentele procesate și zaharurile din dieta noastră zilnica contribuie la inflamații care pot duce la nivelul colesterolului ridicat și boli de inimă.
Toti acesti factori, inclusiv consumul excesiv de carne duc la ceste complicatii. Totusi, o dietă sănătoasă, poate include cantități moderate de carne roșie care este o sursa de proteine pentru noi, plus ca aceasta conține vitamina B și zinc și are de două ori mai mult fier decât puiul.
- Tehnici de gătit
Mai multi dieteticieni spun ca ar trebui să alegeți tehnici de gătit care să nu adauge grăsimi și calorii suplimentare. Grillul, coacerea, fierberea, aburirea, gătitul presat și gătitul lent sunt unele dintre cele mai sănătoase modalități de a găti carnea. Și da, ar trebui să evitați prăjirea.
Evitați produsele marinate și sosurile bogate în zahăr și sodiu! In librarii exista numeroase carti de bucate pentru persoanele care vor sa prepare carnea sosuri facute in casa.
De altfel, nu uitati că ar trebui să evitați și carnea prelucrată, cum ar fi hot dog, salam, slănină. Aceste produse contin cantitati mari de sodiu și nitrați, care se adaugă pentru a conserva carnea. Este in regula sa consumati aceste produse ocazional, indicat ar fi de doua ori pe saptamana.
In cazul in care preparati dumneavoastra carnea, va sugeram sa tăiati orice bucata de grăsime vizibila înainte de a o găti.Cum putem consuma carne rosie intr-un mod sanatos?
Orice persoana care pune sanatatea pe primul loc, probabil că si-a dat seama rapid că alimentatia joacă un rol important in vietile noastre. In anumite anotimpuri, anumiti oameni prefera sa renunte la carne, dar experții spun că atunci când este gătită în anumite moduri, acest produs poate fi gustos si benefic pentru sanatate. Carnea se serveste in functie de celelalte feluri de mancare.
De altfel, se recomandă ca bucata de carne rosie consumata intr-o saptamana nu depaseasca 18 inch. Aceasta este o cantitate generoasă, având în vedere că o porție trebuie să fie de aproximativ patru inch. Nutritionistii sustin că tăierea cărnii este de asemenea importantă. Carnea se poate gasi in magazine taiata file sau in bucati groase.
Pentru a va bucura de un fel de mancare plin de antioxidanți și cu putine calorii, noi va sugeram sa gatiti carne de păsăre hrănita cu iarbă. Atunci cand consumati carne roșie, gândiți-vă la aceasta mai mult ca la un ingredient, nu ca la un fel de mancare. Pe langa bucata de carne, adaugati legume sau tocană. Asadar, in acest articol va vom prezenta cum sa gatim carnea sanatos.
- Dezbatere despre carnea roșie
Mai multi nutritionisti sustin în general că bucatile de carne roșie (carne de vită, porc sau miel) au mai mult colesterol și grăsimi saturate decât puiul și chiar peștele. Grasimile saturate pot crește nivelul colesterolului din sânge și pot duce la bolile de inima. Totusi, deși studiile anterioare au arătat că consumul excesiv de carne roșie nu este sănătos pe termen lung, oamenii consumă acest aliment timp de secole.
Chiar daca multe persoane exagereaza in legatura cu carnea rosie, carnea rosie nu este chiar atât de nociva pentru oameni. Mai multe cercetări demonstreaza că alimentele procesate și zaharurile din dieta noastră zilnica contribuie la inflamații care pot duce la nivelul colesterolului ridicat și boli de inimă. Toti acesti factori, inclusiv consumul excesiv de carne duc la ceste complicatii. Totusi, o dietă sănătoasă, poate include cantități moderate de carne roșie care este o sursa de proteine pentru noi, plus ca aceasta conține vitamina B și zinc și are de două ori mai mult fier decât puiul.
- Tehnici de gătit
Mai multi dieteticieni spun ca ar trebui să alegeți tehnici de gătit care să nu adauge grăsimi și calorii suplimentare. Grillul, coacerea, fierberea, aburirea, gătitul presat și gătitul lent sunt unele dintre cele mai sănătoase modalități de a găti carnea. Și da, ar trebui să evitați prăjirea.
Evitați produsele marinate și sosurile bogate în zahăr și sodiu! In librarii exista numeroase carti de bucate pentru persoanele care vor sa prepare carnea sosuri facute in casa.
De altfel, nu uitati că ar trebui să evitați și carnea prelucrată, cum ar fi hot dog, salam, slănină. Aceste produse contin cantitati mari de sodiu și nitrați, care se adaugă pentru a conserva carnea. Este in regula sa consumati aceste produse ocazional, indicat ar fi de doua ori pe saptamana.
In cazul in care preparati dumneavoastra carnea, va sugeram sa tăiati orice bucata de grăsime vizibila înainte de a o găti.