3 motive pentru care afacerile trebuie sa imbratiseze stagiile virtuale de practica

Practica stagiaturii a inventat in anul 2020 un cuvant nou, ca raspuns la pandemie: “vShips” (stagiaturile virtuale).

Stagiaturile – alaturi de stagii externe, burse, ucenicii, reveniri, etc – sunt cruciale pentru pregatirea oamenilor pentru diverse cariere, pentru conectarea talentelor cu oportunitatile si pentru construirea unui personal sustenabil. Anul trecut, atunci cand numarul de stagii a scazut, ca urmare a pandemiei, angajatorii au avut nevoie brusc de o strategie pentru a mentine deschise aceste oportunitati de extindere a traiectoriilor.Nu toate stagiile pot trece in mediul virtual.

Este posibil, insa, si ca unii angajatori care ar fi putut face trecerea sa nu fi stiut cum sa creeze sau sa pastreze programe de internship intr-o lume distantata social (caci de dezvoltare nici nu mai poate fi vorba). Pentru unii, probabil ca a parut mai usor sa elimine complet programele de stagiu, decat sa le reconfigureze ca programe online sau hibride. Aceasta alegere este, desigur, una riscanta, care ar putea sa puna obstacole in calea oportunitatilor si dezvoltarii.

In 2020, dupa ce a analizat ceea ce au facut si ceea ce au invatat companiile si organizatiile, Fundatia DeBruce a lansat vShips, un portal de resurse online conceput pentru a demitiza stagiile virtuale pentru angajatori, pe baza indrumarilor liderilor de afaceri nationale si pe baza sfaturilor practice pentru crearea si maximizarea vShip-urilor – stagiile virtuale.

In cadrul a patru mese rotunde de discutii, ce au avut loc la finele anului 2020, acesti lideri au discutat despre aspecte ale vShips, printre care modul de preluare la bord a stagiarilor noi si barierele precum accesul la tehnologie.
Discutiile au identificat trei linii care s-au conturat anul trecut si care te pot ajuta sa asiguri o trecere lina pentru viitorul companiei tale.

1. Eliminarea internshipurilor inseamna intreruperea fluxului de formare si talente

Aceasta include obiectivele legate de diversitate, echitate si incluziune. Stagiile virtuale te pot ajuta sa mentii deschis cun flux de formare si talente, si poate chiar sa il extinzi.
Pandemia a scos la iveala mai multe probleme pentru liderii de afaceri.

Factori precum transportul, platile (sau, mai important, lipsa acestora), precum si locatia pot impiedica potentialii candidati sa accepte unele stagii.
„Unul dintre lucrurile bune pe care le-au adus stagiile virtuale este ca duc conversatiile despre diversitate in internshipuri intr-o etapa mai ampla, care se refera la egalitate si acces”, spune Jazmin Burrell, strateg creativ la Snap, care a supravegheat un program vShip in 2020.
Simplul fapt ca permiti internilor sa traiasca si sa lucreze de oriunde, ii atrage pe mai multi indivizi sa aplice, ceea ce poate creste exponential numarul de candidati calificati, spune Ted Green, care a supervizat stagiari virtuali la Facebook.

Tyler Nottberg, CEO si presedinte al US Engineering, a remarcat importanta mentinerii unui program vShip pentru a intretine o cultura bazata pe viitor. „Pentru a continua sa ne gandim la viitor, programul nostru de intenshipuri este esential”, a spus el.
Fie ca este vorba despre eliminarea problemelor legate de locatie, a celor legate de o garderoba office sau a celor legate de transport, vShip-urile ofera multor companii oportunitati de diversificare a fondului intern, facand programul mai inclusiv.

2. Internii, colaboratorii, externii si ucenicii produc o munca valoroasa si pot juca roluri cheie in imbunatatirea profiturilor

Multi angajatori considera ca stagiarii si colaboratorii reprezinta o parte importanta a echipei, care aduce contributii semnificative. Internii isi pot asuma responsabilitatea si proprietatea asupra deciziilor si proiectelor si se pot „gestiona” pentru a finaliza sarcinile si a derula proiectele. Aceasta autonomie asigura o experienta mai satisfacatoare pentru toti cei implicati.

Insa acest lucru se poate intampla doar atunci cand oferi stagiarilor responsabilitati reale de munca si sprijinul de care au nevoie pentru a-si gestiona proiectele. „Renunta la orice idee preconceputa despre ceea ce crezi ca va face un student cand ii dai posibilitatea de a lucra de acasa, de pe canapea”, spune Eva Finan, consultant senior pe probleme de management al talentelor la Commerce Bank. „Vor lucra din greu, vor fi implicati, vor invata cum sa se conecteze” sustine ea.

3. vShip-urile te ajuta sa te orientezi catre viitorul muncii, facand trecerea catre nativii digitali

Stim cu totii ca viitorul muncii va fi propulsat de generatiile mai tinere, asa ca de ce nu am imbratisa de pe acum contributia, vocea si nevoile lor?
PwC este o companie care nu si-a modificat continutul programului de internship in 2020 – a schimbat doar modul in care a livrat programul, spune Beth Barakat, manager national pentru programe de achizitie de talente. Aceasta schimbare a permis companiei sa isi construiasca si sa-si modernizeze programul existent. Alti lideri au dezvoltat noi modalitati de sporire a comunicarii interne, ceea ce a fost benefic pentru intreaga companie, nu doar pentru stagiari.

Munca virtuala si hibrida este aici si nu va pleca nicaieri! Programele de internship virtual pot fi o cale imediata prin care organizatia ta poate face trecerea la idei si platforme noi.
In acest sens, perturbarile provocate de pandemie au reprezentat un aspect pozitiv pentru multi.
„A fost foarte infricosator sa spunem <>”, spune Kristopher Frye, co-director executiv al The Urban Leaders Fellowship. „Ceea ce nu am anticipat a fost ca ne-am regasit in acest spatiu inovator, in care ne-am putea redefini”.

Odata cu promisiunea mai multor vaccinari, speram ca din ce in ce mai multe companii vor putea reveni in curand, complet si in siguranta, la munca fata in fata. Insa stim ca va fi nevoie de timp, iar viitoarele internshipuri vor putea fi in continuare atat virtual cat si hibride. Daca e sa privim catre trecut pentru a sti ce vom face in viitor, trebuie sa admitem ca exista multe schimbari pe care le-am vazut ca fiind solutii temporare, dar care si-ar putea gasi locul in viitorul muncii.

Indiferent de locatia fizica sau de mediul internshipului virtual, este esential ca orice companie sau organizatie sa mentina deschise cat mai multe usi, pentru a extinde traiectoriile de cariera si cresterea economica.

Sursa: https://hbr.org/sponsored/2021/03/3-reasons-why-your-business-should-embrace-virtual-internships

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.