O afacere virtuala are cateva beneficii excelente in comparatie cu formele traditionale de business care necesita sa fii tot timpul intr-un mediu de birou. De asemenea, afacerile virtuale devin un mod mai popular de a lansa o afacere si de a o dezvolta in continuare, pentru ca o mare parte din activitati se pot face de la distanta.
Daca esti pe punctul de a-ti lansa propria afacere virtuala si esti in primele zile, atunci ai mai jos cateva ponturi utile care te vor ajuta sa iti conduci afacerea virtuala anul acesta.
Stabileste obiective inca de la inceput
Este important ca orice afacere sa-si stabileasca inca de la inceput obiectivele. Acestea pot fi usor diferite atunci cand vine vorba despre afacerile virtuale, pentru ca in acest caz locul de munca tipic este in general biroul de acasa. Asadar, obiectivele care tin de schimbarea proprietatii si gasirea unui spatiu destinat afacerii pot fi inutile pentru un business virtual.
Desigur, exista situatii in care ai putea face tranzitia catre un spatiu de lucru, insa doar pentru a avea un spatiu in care sa te poti reuni cu echipa atunci cand este necesar.
Este important sa iti stabilesti acest tip de obiectiv de la inceput, pentru ca te poate motiva sa rezisti in ceea ce este in general un mediu singuratic.
Este adevarat ca afacerile virtuale au beneficiile lor, insa cand totul are loc online lipsa unor momente in care sa te vezi efectiv cu oamenii poate fi demotivanta. Chiar daca intalnirile fata in fata nu sunt neaparat necesare, ele pot fi benefice pentru a cladii relatii si te pot ajuta sa te simti mai inspirat.
Nu neglija interactiunea fata in fata
Interactiunile fata in fata sunt intotdeauna benefice, indiferent cat de distantata sau virtuala devine lumea in care ne desfasuram activitatea. Avem nevoie de conexiune si de capacitatea de a construi relatii reale, nu doar prin intermediul ecranului. Fie ca este vorba despre a lua masa cu clientii sau despre organizarea de conferinte cu participare efectiva, crearea unei retele si conectarea la nivel interpersonal este un aspect esential.
Asa ca daca ai un business virtual, nu neglija aceasta parte a afacerii. Este la fel de important sa te poti intalni cu oameni, sa lucrezi cu cei cu care colaborezi si sa creezi o retea atunci cand aceasta este necesara pentru dezvoltarea companiei tale.
Daca ai dificultati in a stabili conexiuni cu persoane intr-un mediu public, incearca sa te antrenezi in acest sens si sa iti acorzi oportunitati de a te antrena pentru a te descurca mai bine intr-un astfel de scenariu.
Creaza o adresa
O adresa fizica este de cele mai multe ori utila, insa exista si cazuri in care e bine sa ai o adresa de birou cu acces online la corespondenta de afaceri a companiei. Chiar daca functionezi virtual, faptul ca ai o adresa virtuala a afacerii se poate dovedi foarte util pentru a crea o corporatie sau un SRL. De asemenea, este excelent pentru a putea primi oricand si de oriunde corespodenta postala.
E bine sa stabilesti niste limite de siguranta atunci cand vine vorba despre oferirea adresei personale, mai ales daca afacerea ta functioneaza de acasa. Asadar, daca ai o adresa virtuala poti avea parte de siguranta necesara.
Urmareste-ti productivitatea
Productivitatea este un parametru important de urmarit pentru orice afacere, insa cu atat mai mult cand vorbim despre afaceri virtuale. Pentru ca nu exista sanse prea mari sa te afli in jurul vreunui membru din echipa (daca nu cumva ai chiar o afacere individuala), productivitatea poate aluneca adesea pe o panta descendenta daca nu esti organizat la capitolul sarcini de zi cu zi si daca nu te asiguri ca mentii comunicarea in mod regulat.
Urmarirea productivitatii se poate face cu usurinta in prezent, datorita unui numar mare de instrumente si solutii online care sunt disponibile pentru utilizare. Merita sa profiti de aceste solutii care te pot ajuta sa-ti monitorizezi atat productivitatea proprie, cat si productivitatea celorlalti. Analizeaza varietatea de instrumente oferite pe piata si incearca sa gasesti ceva care te poate ajuta sa gestionezi task-uri si sa monitorizezi productivitatea si care sa fie suficient de simplu de folosit.
Concentrare pe comunicarea eficienta
Comunicarea este secretul care sta la baza tuturor elementelor unei afaceri. Pentru a avea parte de succes continuu, este indicat sa te concentrezi pe furnizarea de instrumente si leadership adecvat cand vine vorba despre comunicarea corecta.
Multe afaceri au probleme legate de comunicarea la locul de munca, indiferent ca se lucreaza la distanta, sau de la birou. Incearca sa cauti moduri in care sa iti poti rezolva problemele de comunicare si lucreaza la furnizarea de solutii pentru aceste probleme atunci cand este posibil.
O afacere virtuala poate avea provocarile sale, dar este un tip de business din ce in ce mai popular datorita tehnologiei si cresterii incredibile de care are parte.
Sursa: https://techbullion.com/tips-for-running-a-virtual-business/