Cum ajuta tehnologia afacerile sa fie mai ecologice

Lumea afacerilor este considerata de cele mai multe ori unul dintre cei mai mari vinovati din criza energetica. Desi aceasta convingere este in mod cert valabila in cazul unora dintre companii, un numar din ce in ce mai mare de afaceri a trecut dincolo de o simpla agenda ecologica si fac tot posibilul sa fie eco-friendly. Evolutiile tehnologice fac acest proces ceva mai usor si pot ajuta fiecare companie sa isi faca partea sa de datorie pentru planeta.

Softuri pentru conferinte la distanta

Pandemia de coronavirus a avut ca efect dintre cele mai importante orientari din istorie catre munca de acasa. Chiar si in situatia actuala, in care vaccinarea schimba mersul lucrurilor, acesta nu pare a fi un trend care sa dispara cu usurinta. Softurile pentru video-conferinte – asa cum sunt Zoom, Microsoft Teams si chiar Slack – ajuta companiile sa isi tina angajatii in afara sediului efectiv. Iar aceasta este in beneficiul mediului in multe moduri.

In primul rand, reduce naveta zilnica, responsabila pentru un nivel ridicat al emisiilor de carbon, si reduce de asemenea si deseurile. Angajatii care se deplaseaza la serviciu mananca in diverse locatii sau chiar la birou, utilizand adesea o cantitate mare de plastic. Lucrul de acasa a fost un adevarat dar divin pentru unele personae, insa mostenirea sa de durata vor fi cel mai probabil efectele benefice pentru planeta.

Comparatiile legate de consumul de apa si auditurile

Acestea sunt inovatii de ultima ora si produse ale liberalizarii pietei de apa. Afacerile nu au fost intotdeauna in situatia de a-si putea schimba furnizorii de apa, si ca atare au fost adesea prinse in tarife ineficiente.

Liberalizarea a dat afacerilor o sansa de a face o schimbare si in acelasi timp de a derula un audit al apei, pentru a intelege mai bine cata apa utilizeaza, pentru a cauta eventuale scurgeri si, in general, pentru a deveni mai eficiente din punct de vedere al consumului de apa.
Instrumentele pentru comparatii, asa cum este si https://www.businesswaterquotes.co.uk/ fac acest proces mai simplu si mai direct si ofera un audit ca si standard.
Capacitatea de a derula un audit si de a schimba furnizorii a pus mai mult acces pe utilizarea apei. Nu numai ca firmele sunt acum mai constiente ca niciodata cat de mult folosesc, dar cauta sa si reduca acest consum ori de cate ori este posibil.

Motoare de cautare eco

Motoarele de cautare eco sunt in anii de pionierat, dar ele sunt adoptate la nivel larg de catre companii si au potentialul de a determina o schimbare reala. Aceste motoare de cautate variaza ca si anvergura, dar in general principiul este ca fiecare cautare contribuie la o cauza mai ecologica.

Ecosia este poate cel mai celebru exemplu de motor de cautare eco. Acesta functioneaza exact ca Google, insa 80% din tot surplusul sau de profit este folosit pentru plantarea de copaci. GEXSI doneaza 100% din veniturile sale si prioritizeaza functionarea neutra din punct de vedere al carbonului. Lista de optiuni continua sa creasca, insa afacerile care adopta aceste motoare de cautare ca default pot face o mare diferenta.

Internetul Lucrurilor (Internet of Things)

Un concept foarte amplu, Internetul Lucrurilor se refera la o retea cu senzori pentru monitorizarea performantei si consumului de energie. Intr-un setting de business, aceasta se poate referi la orice, de la o colectie de servere pana la intreaga cladire, inclusiv lumini, aer conditionat si computere.

Urmarirea consumului de energie in acest mod are doua avantaje importante. Economiile devin mai usoare cand stii exact unde se consuma cea mai mare parte a energiei, dar exista si un beneficiu mai putin tangibil. Prea multe afaceri nici macar nu se gandesc la cantitatea de energie pe care o utilizeaza. Capacitatea de a monitoriza exact cat consuma, minut cu minut, pune consumul de energie in prim planul atentiei unei companii. Iar acest lucru incurajeaza trecerea la actiune.

Sursa: https://www.shoutoutuk.org/2021/08/03/how-technology-is-helping-businesses-go-greener/

Lasă un răspuns

Te-ar mai putea interesa...

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.